Russell: Brži smo nego prošle godine!

Williamsov George Russell prvi je izašao na stazu ovogodišnjeg testiranja u Barceloni. Velika je to razlika od prošle godine kada je morao čekati do trećeg dana testiranja kako bi njegov bolid bio spreman. Najavljuje li ovo drugačiju sezonu za jednu od tri britanske momčadi, tek trebamo vidjeti…

Mladi Britanac odvezao je 73 kruga na Circuit de Catalunya, što će momčadi donijeti veliki uzorak za analizu. Williams mora napraviti dobar posao na testiranju ako želi biti konkurentan u nadolazećoj sezoni. Podsjetimo na samo jedan bod prošle sezone i na činjenicu da je Williams temelj prošlogodišnjeg bolida ostavio i za ovu sezonu.

Williams je dobro krenuo te je prvi izašao na stazu rano ujutro. Tada je vozio Russell dok je u poslijepodnevnim satima bolid isprobao novi vozač u postavi – Nicholas Latifi. No, Russell je zahvalan svima i ponosan na sve u momčadi.

“Psihološki je važno da smo ovdje od početka, za sve nas koji smo ovdje [u Barceloni], ali i za one koji su ovaj bolid stvarali u tvornici danima i noćima”, izjavio je tijekom stanke za ručak mladi Britanac.

Iako se nije mijenjao cijeli bolid, George Russell vidi razliku između FW42 i FW43.

“Vidim napredak u odnosu na prošlu godinu. Osjećam se ugodno kada vozim. Naravno da su vremena krugova bitna, no njih ćemo saznati tek krajem tjedna. Sigurno smo brži nego prošle godine.”

“Kontrola je puno lakša. Od prvog kruga sam imao samopouzdanja ići do limita, što je prošle godine bilo strašno.”

“Kvaliteta bolida je puno veća, a i dizajn izgleda bolje, tako da zaključujem kako je ovo jedno jako pozitivno jutro”, izjavio je Russell koji je očigledno uzbuđen pred novu sezonu.

Williamsov vozač shvaća kako u ovom sportu nije važno što lijepo izgleda, nego tko je najbrži.

“Ovo je sport u kojem se broje krugovi i njihova vremena. Nije važno kako ste došli do cilja nego koliko brzo. Sada trebamo vidjeti imamo li dovoljno downforcea da se natječemo s drugima”, Russell očito zna što je važno.

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

nek bude truba ne kanta ali willams je nakon 2004 svake godinesve veca kanta zadnji naslov 1997 zadnja pobjeda 2012 zadnji pole position 2014

Related Posts