Perez: Ovo je najbolji bolid koji sam ikad imao na početku sezone

Sergio Perez više je nego zadovoljan bolidom RP20. Kaže da je to najbolji bolid koji je dobio u ruke na predsezonskim testiranjima, ali ipak je oprezan u najavama sezone.

Racing Point povremeno trpi određene kritike zbog svog bolida za 2020. godinu. Evidentno je da RP20 u najvećoj mjeri slijedi prošlogodišnji Mercedesov bolid W10, nazivaju ga čak “rozim Mercedesom”, ali društvo iz Racing Pointa ne zamara se tim pričama.

Istaknuli su da je njihov cilj borba za vrh sredine poretka, odnosno za četvrto mjesto konstruktora, a dosadašnji rezultati predsezonskih testiranja sugeriraju da to i nije tako nerealan cilj kako se u startu mislilo.

Sergio Perez iza sebe već ima dosta predsezonskih testova, u Formuli 1 je od 2011. godine, a za bolid RP20 reći će da je najbolji koji je dobio u ruke uoči početka sezone.

“Mislim da je u mojoj karijeri ovo najbolji paket koji sam imao na početku sezone. Nadam se da će Melbourne to potvrditi, ali u ovom trenutku bolid radi dobro. Ima dobrih stvari, dobrih pokazatelja, ali imamo još mnogo posla da Melbournea. Nadam se da ćemo biti pripremljeni.”

U srijedu je Meksikanac imao treće najbolje vrijeme (1:17,428), iza Kubice i Verstappena. Ukupno je odradio 84 kruga u četiri sata poslijepodnevnog programa.

“Definitivno mislim da nikad nismo bili ovako spremni. Uvijek smo se nekako morali vraćati u drugom dijelu sezone, a mislim da je ovo prvi put da u sezonu ulazimo ovako dobri.”

“Vrlo je teško procijeniti gdje je tko, ali mislim da će momčadi iz vrha i dalje biti moćne. Do kraja testiranja bismo mogli imati nešto jasniju sliku. Trenutačno je proučavanje rezultata gubitak vremena, bit će lakše nešto reći nakon posljednja dva dana testiranja”, poručio je Checo.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Rekao sam već..ovo je Pink W10..sada je to na testovima u Barceloni sigurno odličan bolid..sve je ustvari istestirano cijelu prošlu sezinu..samo ne znam kako će to izgledat dalje kroz sezonu..taj je dizajn imao limit već prošle godine..problemi sa hlađenjem..opstrujavanjem zraka preko bokova..itd..ostale momčadi se razvijaju dalje kroz sezonu na modernijim konceptima.

Related Posts