Ocon: Uloga u Mercedesu me iscrpila

Očekujući svoj novi angažman u Renaultu za mjesec dana, Esteban Ocon se prisjetio svoje godine u Mercedesu. Podsjetimo, Ocon je u njemačku momčad došao nakon što je izgubio mjesto u Racing Pointu u korist Lancea Strolla.

Iako je povremeno dobivao prilike isprobati bolid Mercedesa u nekim testovima, njegov posao se koncentrirao na rad u tvornici i u simulatoru svakog vikenda. Upravo zbog toga Ocon  je rekao kako mu je prethodna godina bila iznimno teška.

“Sezona kroz koju sam prošao je bila vrlo zahtjevna. Znao sam biti budan dva dana za redom. Bilo je prilično ludo, od radnih sati na simulatoru do putovanja i obavljanja poslova za Mercedes. Mislim da su me iskoristili maksimalno koliko su mogli,” kaže Ocon.

Mlađahni Francuz je jedan od najviših vozača u sportu. S obzirom na pravila o minimalnoj težini vozača koja su predstavljena 2019., Ocon se morao posvetiti posebnom režimu prehrane. Kaže kako mu je pravilo pomoglo da se transformira u drugu osobu.

“Proveo sam gotovo cijele pripreme u Pirenejima. To sam radio i u prošlosti, ali ovoga puta sam uložio dodatan trud. Skoro cijelu zimu nisam otišao kući. Konstantno sam bio na relaciji tvornica – planine.”

Kaže kako je sretan zbog postignutog te da mu sav trud isplatio.

“Ostvario sam svoje ciljeve. Uspio sam dobiti četiri i pol kile što je prilično dobro za dva mjeseca rada. Napravio sam solidnu bazu za početak sezone,” zaključio je Ocon.

Related Posts