Magnussen: Haas VF-20 može napasti sredinu konstruktorskog poretka

Piše: Edin Felić

Kevin Magnussen najavljuje borbu za sredinu konstruktorskog poretka, bez obzira na slab rezultat u prethodnoj sezoni. On čvrsto vjeruje da Haas ima snagu nametnuti se ostalim timovima ove sezone.

O mukama Haasa pokazuje činjenica da su prošle sezone osvojili samo 28 bodova, što čini manje od trećine bodova koje su osvojili 2018. Tako su zauzeli razočaravajuću devetu poziciju, koja je za četiri pozicije niža u odnosu na sezonu 2018.

“Nadam se da su prošlogodišnje greške bile poučne i da ćemo imati bolju sezonu ove godine. Veoma sam uzbuđen pred testiranja ove godine. Uvjeren sam da ćemo imati dobar bolid”, poručio je Magnussen pred početak predsezonskih testiranja u Barceloni 19. veljače.

Komentiranja Magnussena potvrđuje i šef Haasove momčadi, Günther Steiner, koji poručuje da je tim Haasa marljivo radio na tome kako poboljšati sposobnost detekcije i analize problema, nakon što je prošlogodišnji model VF–19 demonstrirao aerodinamičke nedostatke koji su uništavali performanse bolida.

“Bile su to teško naučene lekcije prošle godine iz bolida koji je podbacio. Te naučene lekcije ćemo primijeniti ove godine”, poručuje Steiner.

Dok je drugi Haasov vozač, Romain Grosjean, isprobao novi VF–20 na dan snimanja 17. veljače dva dana prije testiranja Steiner još dodaje:

“Prošle godine smo imali dobra predsezonska testiranja i prvih par utrka je bilo dobro za nas, a onda je sve krenulo po krivu. Naučili smo kako imati bolji pristup prema problemima i kako analizirati naše podatke da bismo vidjeli idemo li u pravom smjeru ili ne. Također, naučili smo slušati naše vozače što je nekad od velike pomoći za tim.”

Haas ima priliku dokazati svoje tvrdnje 19. veljače, kada počinju predsezonska testiranja.

Related Posts