Kubici je drago što se Williams poboljšava

Iako je Robert Kubica napustio Williams poslije katastrofalne sezone u 2019, veseli ga poboljšana forma njegove bivše momčadi na predsezonskim testiranjima u Barceloni.

Poljski vozač sada ima posao rezervnog i ispitnog vozača u Alfi Romeo za koju je postavio najbrže vrijeme prvog dana drugog predsezonskog testiranja.

Poznato je da se vremena s testiranja uzimaju s rezervom s obzirom na brojne faktore koji utječu na njih – gume, količina goriva, postavke bolida, ciljevi momčadi, ali Kubici je uspješan dan na stazi svakako uljepšao novu stranicu u njegovoj karijeri. Dodatno ga, kako tvrdi, veseli činjenica da su vozači Williamsa ostvarili snažna vremena.

Williams je lani propustio dva i pol dana testiranja nakon što nisu sklopili bolid na vrijeme, a u tom skraćenom vremenu su shvatili da je bolid jasno najgori na gridu. Kubicu je posebno mučio bolid u njegovom F1 povratku nakon što se oporavio od incidenta s relija iz 2011. koji je bio opasan za život. Sezona za Kubicu nije bila uspješna, ali je osvojio jedini bod za Williams u sezoni na VN Njemačke.

“Sretan sam što su napravili korak naprijed. U Williamsu postoje mnogi ljudi koji rade dobar posao i lijepo je vidjeti da su se pomakli s dna,” rekao je Kubica. “Ovi bolidi su definitivno brzi, ali to ne znači da ih je teže voziti. U stvari, bilo je teže voziti sporije prošle godine.”

“Ništa nije lako u F1, tako da koji god bolid vozite – Mercedes, Ferrari ili Williams – postojat će poteškoće. Potrebno je imati cilj da radite svoj posao najbolje što možete i da iz paketa izvučete maksimum.”

Kubica nije smio potvrditi kada ćemo ga ponovno vidjeti u F1 bolidu nakon što je vozio dva i pol dana u Barceloni za Alfu Romeo. S obzirom na to da nema testiranja tijekom sezone, Kubica bi mogao biti pozvan na Pirellijeve testove guma ili na testiranje u Abu Dhabiju nakon završetka sezone. Poljak je također spreman uskočiti tijekom sezone ukoliko nešto spriječi Antonija Giovinazzija ili Kimija Raikkonena.

 

 

 

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

willams bmw 3 2002 2 i 2003 treci po poretku poslijese pali 2014 treci,, onda su pali na dno ,,,zelim im da budu bar u top 10

Related Posts