Kubica: Ima još mjesta za napredak

Robert Kubica i njegova momčad Alfa Romeo prvog su dana drugog testiranja imali najbrže vrijeme u Barceloni. Poljak je najavio kako će njegova švicarska momčad pokazati još bolje uspjehe u Formuli 1.

Rezervni vozač Alfe u nadolazećoj sezoni vozio je ujutro dok je taj posao poslijepodne pripao Raikkonenu. Jutarnji termin bio je dovoljan Kubici kako bi postavio najbrže vrijeme na C5 gumama.

Kubica smatra kako će se još napredovati, no i za sad pokazuje zadovoljstvo.

“Imamo još mjesta za napredak i sigurno nam dolaze još neki novi dijelovi. Ima mjesta optimizmu.”

“Neke stvari smo popravili od prošlog tjedna. Lijepo je vidjeti brzu reakciju momčadi koja probleme rješava brzo. Vidim napredak iako još uvijek nekih problema,” izjavio je Poljak.

Kubica je smirio novinare koji su veličali njegov uspjeh. Poljak je svjestan kako su ovo samo testiranja i kako je put do Melbournea još dugačak i trnovit.

“Važno je imati dobar osjećaj te dobra analiza podataka.”

“Downforce je najbolji prijatelj u garažama,” nasmijao je okupljene Kubica.

Dugogodišnji vozač u Formuli 1 je prošlu sezonu proveo u Williamsu gdje ga je naslijedio Kanađanin Nicholas Latifi. Sezona je za cijelu momčad bila grozna te je završila samo jednim bodom koji je osvojio Kubica. Ovu sezone služit će kao rezervni vozač u Alfi Romeo.

“Iako sam mogao ići još brže, kao da mi je mozak to branio i govorio “Ovo prije nisi mogao””, izjavio je Robert Kubica uspoređujući prošlu i ovu sezonu te dodao, “Što god vozite, uvijek ima problema, no cilj je imati što bolje rezultate i izvući maksimum iz bolida.”

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

bravo robert

Related Posts