Jack Aitken novi rezervni vozač Williamsa

ROKiT Williams Racing angažirao je Jacka Aitkena za ulogu rezervnog vozača u Svjetskom prvenstvu Formule 1 2020. Kako najavljuju iz momčadi, Britanac bi trebao dobiti priliku i na službenom slobodnom treningu nekog od Grand Prix vikenda.

Britanac Jack Aitken prošle je godine vrlo uspješno nastupao u Formuli 2 te stigao do tri pobjede s Campos Racing Teamom, a osvojio je peto mjesto u ukupnom poretku. Ranije u karijeri bio je dvostruki prvak Formule Renault i viceprvak serije GP3 2017.

Također, uz aktivnosti u nižim razredima natjecanja, 24-godišnji Aitken obavljao je posao testnog i rezervnog vozača Renault F1 Teama tijekom prošle dvije sezone.

Od sezone 2020. ulogu rezervnog vozača imat će u Williamsu. Iz momčadi najavljuju kako će Aitken biti uz momčad na svim Grand Prix utrkama tijekom sezone, kako bi se što prije prilagodio na novo okruženje i bio spreman uskočiti u trkaći bolid, ako se za time ukaže potreba.

Očekuje ga veliki posao u simulatoru, a trebao bi debitirati i na stazi tijekom Grand Prix vikenda na prvom slobodnom treningu.

“Velika mi je čast priključiti se ROKiT Williams Racingu kao rezervni vozač za 2020. Williams je momčad bogatog nasljeđa i dugovječnosti u F1 te se veselim što ću dati direktan doprinos u njihovom razvoju kroz rad u simulatoru i na testiranjima”, izjavio je Aitken.

Claire Williams, šefica momčadi, dolazak Aitkena u momčad prokomentirala je ovako: “Zbog svega što je Jack postigao do sada jasno je da se radi o mladom vozaču s velikom karijerom pred njime. Vjerujemo da ima potrebne kvalitete kako bi došao do vrha ovog sporta.”

“Jack je dokazao svoje sposobnosti u Formuli 2 i seriji GP3, a sa zanimanjem ćemo pratiti što može napraviti kao naš službeni rezervni vozač.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Evo što je novac..Aitken bi po svom CV trebao biti dosta bolji vozač od Latifia..pa bi po logici stvari trebali biti i u obratnim ulogama u momčadi..ali nisu.

Related Posts