Russell: Stvaranje temelja za oporavak traje duže od očekivanog

Williamsov George Russell smatra kako rad na poboljšavanju performansi bolida njegove momčadi traje duže nego su očekivali, no ipak misli kako je napreduju vrlo dobro.

Williams je imao vrlo lošu 2019. od samog početka. Prvo su kasnili s početkom testiranja, a kako se primicala prva utrka sezona postalo je sve jasnije kako će većinu sezone provesti na kraju poretka. Na ruku nije išao ni odlazak Paddya Lowea, no ekipa je nastavila dalje raditi.

Russell kaže kako “obnova” traje duže od očekivanog.

“Momčad se totalno resetirala. Krenuli smo s novom aero filozofijom i na tome smo gradili temelje za oporavak. S obzirom na sve, nije nas iznenadila pozicija u kojoj smo bili pred početak prošle sezone. Nadali smo se bržem napretku, no ta gradnja temelja je oduzela vremena više nego smo očekivali.”

“Sad smo zadovoljni s brzinom napretka, i put kojim trenutno idemo je vrlo dobar. Uspoređujemo podatke od prošle sezone s  podacima koje dobivamo u zračnom tunelu za novi bolid. Sve je to vrlo obećavajuće i vjerujem da ćemo bolje krenuti u novu sezonu. Jedino ne znamo koliko drugi napreduju, no trebali bi biti konkurentni,” rekao je George.

Iako je razvoj trajao jako sporo, Russell smatra kako su s razvojem FW42 bili na pravom putu, te da bi s posljednjom konfiguracijom tog bolida sigurno bili u borbi za bodove na prvoj utrci.

“Svi su jako napredovali, no mi moramo napredovati većom brzinom. Da smo u 2019. krenuli s bolidom koji smo imali krajem sezone bili bi smo u borbi za bodove od prve utrke.”

“U novoj sezoni bit ćemo jači. Osim momčadi, i ja moram napredovati. Uz to, moramo ponovno izgraditi temelje za nova pravila koja nas čekaju u 2021., te se nadam da ćemo uistinu biti na pravom putu,” dodao je Russell.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
29.01.2020. 21:37

Mali gledaj preko plota u Mercedesovu avliju..i prekoči tamo prvom prilikom.

avatar
mody
27.01.2020. 21:50

wilams jr zadnji put imao jak bolid 2003 kad je montoya borio za naslov prvakai ralf je bio s njim bmw motori danas,,, danas su druga vremena willams je kanta

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x