Ricciardov dolazak u Renault je razotkrio slabosti momčadi

Renaultov šef Cyril Abiteboul kaže da se momčad radi dolaska Daniela Ricciarda prošle godine osjećala “golo” i bez mogućnosti sakrivanja slabosti, ali ta izloženost ustvari je bila pomoć u pronalasku slabosti momčadi.

“Za mene je 2019. bila godina u kojoj smo postali razotkriveni i ništa se nije moglo sakriti. Sa sjajnim vozačima i puno boljim motorom nije se ni bilo kamo sakriti. Ali znate, to je F1, ne možete se sakriti. Budući da se ni nismo skrivali, ponovo smo mogli vidjeti što sve moramo poduzeti za napredak”, rekao je Cyril.

Abiteboul kaže da su poteškoće s kojima se tim suočio tijekom sezone pomogle u brzoj analizi zašto stvari ne rade, te istaknuo problematična područja koja su prije zanemarena:

“Došli smo od devete i šeste pozicije do četvrte i mislim da nam je to bilo pomalo laskavo. Mislim da nam je trebala godina poput ove da vidimo preostale slabosti tima, jer neke od njih su zapravo ovdje još od Lotusovih dana i nismo tome posvetili dovoljno pažnje.”

Upitan misli li da je Ricciardov dolazak donio prevelika očekivanja, Abiteboul je rekao:

“Mislim da bi se moj odgovor danas razlikovao od možda onoga što je bilo prije nekoliko tjedana ili nekoliko mjeseci. Dosta toga smo prošli s mnogo pritiska i smatram da je zapravo dobra stvar što smo se svemu izložili.”

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x