Red Bull nastavlja podržavati Gaslya, nije isključen povratak u ekipu

Pierre Gasly ima sve “sastojke” potrebne da u budućnosti ponovno dobije mjesto u Red Bullu, tvrdi Helmut Marko.

Unatoč njegovoj degradaciji iz Red Bulla nazad u Toro Rosso, Francuz nije izgubio motivaciju niti klonuo duhom. Nastavio je naporno raditi i kao kruna svega uslijedilo je njegovo prvo postolje u Brazilu, čime je Helmut bio vrlo zadovoljan.

“To je bilo nevjerojatno. Upravo na tom primjeru možete vidjeti kakvo je njegovo stanje uma. Prije svega, nisam očekivao da će postići ovako visok plasman i u jednoj utrci do kraja sezone. U njegovom slučaju se dogodilo suprotno od onoga što se dogodilo Kvjatu nakon što se vratio u Toro Rosso – Pierre je nastavio rasti i napredovati. Hvala Bogu da je tako bilo.”

“Mislim da je naučio važnu lekciju tijekom onih šest mjeseci u Red Bullu. Sigurno može još više napredovati u budućnosti,” rekao je Helmut.

U Red Bullu nastavljaju tvrditi kako je Gasly vraćen u Toro Rosso kako bi se oslobodio pritiska koji se počeo na njega gomilati. Po njima, povratak u ekipu iz Faenze mu je pomogao da vrati samopouzdanje.

“Moram se usprotiviti izrazu ‘degradacija’. Pričamo o Formuli 1: koliko tisuća vozača uopće sanja da jednog dana dospiju uopće u F1? I sad jedan vozač ode iz top momčadi u momčad sredine poretka. On nastavlja zarađivati novac i voziti u najvećoj motorsport kategoriji. Rekao bi da je to stvaranje novih mogućnosti, a nikako degradacija.”

“Ispočetka Pierre nije tu situaciju vidio ovako kako je ja vidim, no sad je promijenio mišljenje. Nakon povratka u Toro Rosso opet je bio onaj ‘stari’ Gasly kojeg smo krajem 2018. doveli u Red Bull. Jedini razlog zašto se sve ovo dogodilo je taj što u Toro Rossu lakše vozi i bez pritiska. Isto tako, i Pierre je pomalo kriv jer je dolaskom u Red Bull sebe uspoređivao jedino s Maxom, a ostatak grida je totalno zaboravio.”

“Trebao je prihvatiti činjenicu da je Max trenutno brži vozač te polako se izgrađivati i dizati kako sezona prolazila. No, pokušavao je promijeniti svoj stil kako bi bio bolji, i pokazalo se kako to ne funkcionira,” dodao je Marko.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x