Marko: Zbog Hondinog napretka nemamo pravo na ispriku

Red Bullov Helmut Marko izjavio je kako dobar napredak Honde uoči početka nove sezone stvara određeni pritisak na momčad kako bi proizveli jaku šasiju koja će im, zajedno s Hondinim motorom, omogućiti borbu za naslov prvaka.

Prva godina suradnje Honde i Red Bulla bila je vrlo dobra i obećavajuća. Ostvarili su tri pobjede i dva pole positiona, sve u režiji Maxa Verstappena. Sada je cilj borba za naslov. Prema Helmutovom mišljenju, Mercedes je i dalje mjerilo za ostatak grida te Red Bull mora napasti odmah od prve utrke.

“Želimo borbu za naslov, a da bi to ostvarili moramo biti konkurentni od samog početka, od prve utrke. Za to nam treba konkurentna šasija,” rekao je Helmut za Motorsport.com.

Prošle sezone su imali malo “tih” ulazak u sezonu, no kako su se odmicale utrke postajali su sve jači i jači. Od utrke u Austriji i prve pobjede u sezoni sve je počelo ići nabolje. Helmut je ambiciozno ciljao pet pobjeda u 2019., što nisu ostvarili, a za 2020. podiže očekivanja.

“Honda ostvaruje dobar napredak, i kako sve ide prema planiranom očekujem bolje rezultate nego prošle sezone. To znači da nemamo pravo na isprike. Očekujem više od pet pobjeda,” dodao je Helmut.

Related Posts