Helmut Marko se bojao da će im Verstappena oteti Mercedes

Red Bullov Helmut Marko se bojao da bi njihovog Maxa Verstappena mogao uzeti Mercedes, da Max nije potpisao novi ugovor sa svojim trenutnim timom. Verstappenov stari ugovor trebao je isteći na kraju sezone 2020., ali u utorak je Red Bull objavio da je Nizozemac potpisao novo trogodišnje produženje ugovora koji će trajati do kraja sezone 2023. godine.

Zbog glasina koje se vrte oko Lewisa Hamiltona koji bi se potencijalno mogao pridružiti Ferrariju, Red Bull je pretpostavio da bi dovođenje Verstappena tada postalo glavni prioritet Srebrnim strijelama.

“Bilo nam je teško procijeniti koja je točna priča između Ferrarija i Hamiltona, ali je jasno da Mercedes mora djelovati ako Hamilton ode u Ferrari 2021. Max bi bio prvi vozač na kojeg su ciljali.”

“Honda je također pozitivno prihvatila vijest o produženju ugovora. Max je prioritet za Hondu, vole njegov agresivan stil vožnje”,  rekao je Marko.

Marko je također otkrio kako je spreman sudjelovati u razgovorima s Hondom u bliskoj budućnosti o potencijalnom produljenju suradnje s Red Bullom:

“Rasprave s njima odvijat će se uskoro. Čekam sastanak na kojem ću saznati kada moram letjeti u Japan.”

Related Posts