Marko: Bolid za 2020. “požurio” dva tjedna

Helmut Marko izjavio je kako je razvoj Red Bullovog bolid za 2020. uranio za dva tjedna u odnosu na planirani raspored zbog čega u sljedećoj sezoni prema njegovim riječima nema isprike za izostanak otvorene borbe za naslove.

U 2019. Red Bull i Max Verstappen ostvarili su ukupno tri pobjede nakon što su tijekom sezone i Honda i Red Bull polako podizali formu i postajali sve ozbiljniji izazivači Ferrariju i Mercedesu kako u samim utrkama tako i u kvalifikacijama gdje su imali nešto više problema u otvaranju sezone.

U intervjuu za Red Bullovu Servus TV, Helmut Marko izjavio je kako “U sljedećoj sezoni više nemaju izlika za izostanak iz prave borbe za naslove jer je bolid u razvoju uranio dva tjedna u odnosu na planirani raspored.” Nadalje, Marko je izjavio i kako “u novu sezonu ulaze u potpunosti spremni s konceptom bolida koji je bolji nego ikada do sad pa očekuju kako će to pokazati i na stazi.”

Kao što je navedeno u ranijoj fazi prošle sezone Red Bull i Honda imali su određenih poteškoća i kada je u pitanju razvoj samoga bolida ali i određeni deficit kada je u pitanju snaga Hondinog motora. Agresivnijim razvojem do kraja sezone rješena je većina problema što je austrijskoj momčadi omogućilo konkurentnije nastupe u odnosu na glavne rivale.

Helmut Marko smatra kako je upravo dobar ulazak u sezonu ključan za razvoj situacije u cijeloj sezoni:

“Očekujemo kako ćemo za razliku od 2019. biti u top formi odmah na početku sezone. U protekloj sezoni to nije bio slučaj i to nas je dosta koštalo. Obično smo negdje oko Španjolske već bili na pravoj razini, no u 2019. to nije bilo tako. Prognizirao sam kako ćemo ostvariti barem pet pobjeda i zbog toga su me ove samo tri stajale nekih oklada ali i dalje smatram kako smo imali potencijala za barem pet možda i šest pobjeda u sezoni.” Pojasnio je Marko.

Kratak osvrt na navedenu priču dao je i Max Verstappen koji još uvijek nije uspio u pravoj mjeri ući u borbu za naslov što će se, barem se on nada, u 2020. promijeniti. Inače Verstappen u sljedećoj sezoni ulazi u posljednju godinu svoga ugovora s Red Bullom pa mnogi smatraju kako u austrijskoj momčadi Nizozemcu moraju omogućiti otvorenu borbu za naslove žele li ga zadržati u momčadi.

“Naravno da želim pobijediti u još više utrka u sljedećoj sezoni. Očekujem kako ćemo se od samoga početka moći boriti za naslov. Vrlo sam optimističan jer za sada sve ide kako treba što je u konačnici i najvažnije. U svakom slučaju osjećam se vrlo dobro, osjećam se dobro u ovoj ekipi i svakako s Red Bullom želim pobjeđivati i osvajati naslove.” zaključio je Nizozemac.

Related Posts