Kvjat: Ove sam godine postao bolji vozač

Karijera Daniila Kvjata imala je brojne uspone i padove, a na kraju 2019. Rus će reći da mu je ovo bila jedna od najboljih sezona u F1 te da je nakon nje bolji vozač.

Na početku ove godine Kvjat je krenuo u svoj drugi mandat s momčadi Toro Rosso i ostavio je dobar dojam nakon povratka. Osvojio je treće mjesto u Njemačkoj, što mu je definitivno rezultat sezone, a ukupno je u Prvenstvu završio na 13. poziciji. On i Nico Hülkenberg osvojili su isti broj bodova, po 37.

“Osjećam se vrlo zadovoljno. Okarakterizirao bih ovu sezonu kao jednu od mojih najboljih u F1 i prilično sam sretan”, rekao je Daniil.

“Neke utrke idu vama u korist, neke ne idu, ali tako je to u središnjem dijelu poretka. Vrlo je neizvjesno pa vas i male pogreške mogu koštati nekih dobrih prilika. No, to je dio ovog sporta, a ja mislim da sam ove godine bio bolji vozač nego u mojim prošlim godinama u F1.”

Toro Rosso je godinu završio na šestom mjestu s rekordnim brojem osvojenih bodova, prikupili su ih 85. Bila je to posljednja sezona prije promjene imena momčadi u Alpha Tauri, a Kvjat misli da je za momčad bila i najbolja do sada.

“Sigurno, bila je to vrlo dobra godina za Toro Rosso, možda bismo mogli reći i najbolja z povijesti. Bilo je odlično biti dio toga i te atmosfere u momčadi ove godine.”

“Od početka godine bili smo prilično konstantni među osvajačima bodova i uvijek iskorištavali prilike. Ponekad strategijom osvajali bodove koji čak i nisu trebali biti naši, a ponekad je bilo krucijalno osvojiti ih. To je vrlo dobar poticaj za sljedeću godinu”, ističe ruski vozač.

Related Posts