Valtteri Bottas je posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju završio na četvrtom mjestu s manje od sekunde zaostatka u odnosu na Charlesa Leclerca koji je pod istragom sudaca zbog količine goriva u njegovom bolidu.

Finac je utrku krenuo sa začelja zbog dvije promjene pogonske jedinice ovog vikenda te je zbog toga zadovoljan odrađenim poslom, ali je naglasio kako bi rezultat bio i bolji da nije bilo tehničkih problema s DRS-om.

”Bilo je prilično zahtjevna utrka te sam stvarno dao sve od sebe da dođem što bliže vodećima. Prilično je zanimljivo bilo prestići cijeli grid, a posebno prvih 20-ak krugova tijekom kojih nisam imao DRS, ali se još jednom pokazalo kako imamo odličan bolid.”

”Mislim da sam na kraju izvukao maksimum iz bolida te da nisam mogao završiti na boljoj poziciji. Šteta da nisam došao do postolja pošto sam bio jako blizu Charlesu, ali dao sam sve od sebe. Bila je ovo jedna od boljih utrka sezone za mene,” rekao je.

Valtteri Bottas je već i prije VN Abu Dhabija  osvojio drugo mjesto u poretku vozača, a Mercedes konstruktorski naslov pa je ova utrka za Bottasa i njegovu momčad bila prilično opuštena.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o