Službeno je objavljeno kako od 2021. godine Mercedes i McLaren obnavljaju suradnju prekinutu 2014. godine te će prema skopljenom dogovoru bolide McLarena ponovno pokretati Mercedesovi motori. Objava je to o kojoj se već dosta pisalo, analiziralo i komuniciralo, no prema napisima nekih talijanski medija u cijeloj priči jedan vrlo važan detalj nije objavljen.

Naime, u sklopu dogovora i potpisanih ugovora o isporuci pogonskih jedinica između McLarena i Mercedesa postignut je i dogovor o tome da njemačka momčad pod svoje okrilje uzima talentiranog Landa Norrisa koji trenutno u svojoj debitantskoj sezoni nastupa za McLaren.

Smatra se kako su u Mercedesu mudro i dobro iskoristili prigodu da u sklopu jednoga posla obave i drugi jer podsjetimo, Srebrne strijele nedavno su ostale bez jednog od svojih talentiranih i u nadolazećim sezonama potencijalnih vozača, Estebana Ocona koji je potpisao ugovor s Renaultom. Na taj su način u Mercedesu kada govorimo o nekim ozbiljnijim kombinacijama ostali tek na Georgeu Russellu koji nastupa za Williams pa je stavljanje mladog i neosporno talentiranog Norrisa pod svoje okrilje bez sumnje dobar zalog za budućnost.

Naravno, treba podsjetiti kako su i Mercerdes i McLaren već potvrdili svoje vozačke postave za 2020. pa stoga ne treba očekivati nikakve promjene u tom kontekstu, barem što se tiče sljedeće sezone.

Podsjetimo, Lando Norris uz momčadskog kolegu Carlosa Sainza u svojoj debitantskoj sezoni nastupa vrlo uspješno za McLaren koji zahvaljujući tim dobrim rezultatima trenutno drži visoko četvrto mjesto u poretku konstruktora dok je mladi Britanac trenutno na devetom mjestu u poretku vozača s 35 osvojenih bodova.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Pametno su “maznuli” mladca..nije dovoljno platit samo koliko ta tehnologija košta..tko ima tehnologiju može njom na određeni način i ucjenivat.

avatar
Član
west 44

Da,da mališa obećava!!!

avatar
Član
mika.KA