Za vrijeme vikenda u Rusiji, McLaren je objavio kako će ponovno surađivati s Mercedesom oko motora. To će označiti kraj jedne ere za Mclaren, vremena u kojem je momčad pala praktički na začelje poretka dok je Mercedes osvojio svaku moguću titulu. Šef momčadi Andreas Seidl je objasnio ovaj potez.

“Moj zadatak je da posložim ovu momčad na mjesto. Moram staviti na mjesto sve elemente koje čine uspjeh u budućnosti. To uključuje organizaciju, infrastrukturu i odabir prikladnog dobavljača. Mercedes je zaista postavio znatne standarde. Najbolji scenarij je da imamo istu pogonsku jedinicu kao i najbolja momčad trenutno. tada se stvarno nemamo čega bojati.”

Seidl je rekao kako uopće nema sumnje kako će McLaren dobiti isti tretman kao Mercedesova tvornička momčad. Također, ne boji se da je najava novog dobavljača motora riskantan potez jer pravila za 2021. ne mijenjaju pravila za motore.

“S obzirom na to da pravila ostaju ista za motore, postoji određeno razdoblje prilagodbe za proizvođače. Primijetio sam da se proizvođači drže čvrsto skupa, što je zapravo dobro za nas neovisnu momčad, to što nemamo vlastiti motor.”

Kada je preuzeo momčad McLarena u svibnju, Seidl je rukovodio s dvije velike odluke: novi zračni tunel i dogovor s Mercedesom. Zak Brown je rekao kako je Seidl taj koji je vodio pregovore s Mercedesom i koji je zadužen za postignuti uspjeh oko dogovora. Sam Seidl, pak, tvrdi kako je bilo potrebno mnogo komunikacije da se posao uspješno dovrši.

“U takvim situacijama, imate puno rasprava i komunikacija sa svim uključenim stranama. Svakog dana imam puno rasprava sa Zakom oko budućnosti. Ali opet, dogovor je bio prilično jasna odluka. Drago mi je što imam Zakovu podršku i podršku dioničara te što mogu ostvariti svoju viziju,” rekao je Seidl.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Eto..opet se vratili na isto gdje su bili..samo su izgubili šest godina i usput srozali ugled i snagu momčadi.

avatar
Član
mody

opet ce dobivati b motore ko willams nek ostanu na renaultu ove godine su 4 mogu dogodine bit bolji

avatar
Član
klepesina

Drugar kada vec prozivas onda kreni iz svog dvorista dal alfa i hass imaju najjaci ferarijev agregat naravno da nemaju onda cemu svrha komentara iznad sta si htjeo kazati prozvat nekoga ili a ne bit prozvan