Komentar Gorana Dijakovića: Frustrirani svi, osim Bottasa…

Puno više frustriranih nego sretnih. Pogledajmo istini u oči..uzbudljiv je bio jedino prvi krug (i pitanje pred kraj može li Lewis stići Seba..). Nadam se da su naši mlađi čitatelji (i poneki stariji) bili uzbuđeni što smo probdjeli F1 noć jer su između kvalifikacija i starta bila samo tri sata… Ok, bilo je dosta pretjecanja u sredini ali to nije ono što preferiramo..

Ferrariju je bila prava umjetnost uništiti svoj dan. Prvi red po peti put zaredom, superiorni auto a onda slab start, Vettel se možda pomaknuo prije svjetala, Charles Leclerc udario Maxa Verstapena… No, to se sve uklapa u Ferrarijevu sezonu koju je teško opisati. Možda mi je sve to pomalo ”fishy” s obzirom da smo iz zemlje u kojoj su obmana i prevara normalna stvar.

Ovo je bila prva velika greška Leclerca a znamo da veliki majstori to ne rade ili rade jako rijetko. On je premlad da počne skupljati velike greške koje su suvozača dovele na niske grane i veliki upitnik nad njegova četiri naslova prvaka.

U tri sata između kvalifikacija i utrke nije bilo previše vremena za taktiku pa je zato i došlo do naglih promjena koje, u pravilu nisu oduševile vozače. Naročito su se bunili Lewis i Valteri. Radio poruka dana ide Bottasu koji je pitao:”Mislite da će Lewis to i napraviti ?”, kad mu je rečeno da Hamiltona čeka još jedno zaustavljanje.

RB se utrkuje bolje od kako se kvalificira, kaže Christian Horner. No, nema pomoći kad Leclerc izgubi kompas pa uništi utrku Maxa Verstapena.

Na startu, prvi red Vettel i Leclerc pa i dalje klinički čisto, dva Mercedesa, dva Red Bulla, dva McLarena. Uvijek je podatak koji ne veseli nego pokazuje egzaktnost F1. Srećom, pravila se ne mijenjaju u 2020.

Vozač dana je Carlos Sainz. Mora da u McLarenu vlada optimizam. Dva potencijalno vrhunska vozača a stiže i Mercedesov motor. Ayrton je bio zadovoljan ove nedjelje na trkalištu koje je 89/90 donijelo legendarne dvoboje Senna/Prost.  Legendarna Suzuka. Gotovo ravnopravna uz bok Monze, Silverstonea i Spa. Ove nam nedjelje nije dala vatromet.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Oprosti Gorane..za moj sud jako loš komentar..možeš ti to bolje. Pozdrav!

TORPEDO

Veliki majstor Dijaković..da nije tragično bilo bi smiješno

Gezamadjar

Da li je Carlos stvrno vozač dana?Bio je treći iza Leclerca;ne znam po čemu to danas zaslužuje biti drugi po glasovima.Mali je počeo brljati i trebalo bi ga spustiti na zemlju.

mody

da ove godin nam suzuka nije dala baš neku napetost. ali staza je uz bok svim legendarnim stazama monako spa monza,ali najvozačkija u kalendaru.bilo je ovdje dobrih utrka sjetimo se hillove voznje po kiši1994 ,po meni suzuka treba biti zadnja u kalendaru

Related Posts