Nico Hülkenberg kaže da se zbog rezultata na utrci za VN Rusije u Sočiju osjeća ogorčeno, posebno ako se uzme u obzir solidna brzina Renaultovog RS19 bolida. Hülkenberg je cijelog vikenda Sočiju bio brži od momčadskog kolege Daniela Ricciarda te je postigao i šesto startno mjesto za utrku.

Međutim, kombinacija lošeg prvog kruga, sporog zaustavljanja u boksu i pojava virtualnog sigurnosnog automobila u krivo vrijeme radi Sebastiana Vettela, upropastila je Hülkenbergu utrku.

“Sve je počelo s lošim startom, lošim prvim krugom i izgubio sam tri ili četiri pozicije, zatim sam se oporavio, popravio za jednu poziciju ili nešto slično. Usporeni pitstop nas je vratio unatrag, nismo uspjeli izvesti undercut, a za to je svaka desetinka bitna. Pojavio se i virtualni sigurnosni automobil koji nam nije odgovarao. Mislim da su me dvojica ponovo prestigla, tako da je sve nekako bilo protiv nas“, rekao je Nico.

Hülkenberg je mogao napredovati još jedno mjesto na kraju utrke radi kazne Kevinu Magnussenu od pet sekundi, ali gubitak snage u posljednjih deset krugova značio je da nije mogao nadoknaditi potrebni zaostatak. Renault je osvojio samo jedan bod u Sočiju i pao na 33 boda zaostatka za McLarenom.

“Ako se želimo boriti u prvenstvu, moramo se usredotočiti na utrku po trku i izvući iz svake utrke maksimum. Mislim da je to sve što možemo učiniti”, zaključio je Hülkenberg.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o