Hamilton: Izmijenjeni raspored vikenda mi se čini bolji od klasičnog

Lewis Hamilton vjeruje da su promjene u rasporedu sesija za VN Japana, zbog tajfuna koji prijeti stazi, napravile zanimljiviji petak na stazi u Japanu zbog mogućnosti korištenja više setova guma na prvim treninzima.

U oba slobodna treninga za VN Japana njegov je momčadski kolega Valtteri Bottas bio brži te će u scenariju da se ne voze kvalifikacije zbog loših uvjeta u nedjelju ujutro on krenuti s prve startne pozicije za VN Japana. Iako nije bio najbrži, Hamilton vjeruje da bi vodstvo Formule 1 trebalo omogućiti vozačima više vremena na stazi petkom – kako je i danas bio slučaj zbog toga što se neće voziti FP3.

”Zapravo je bio puno zanimljiviji petak zbog toga što inače imamo samo dva seta guma po sesiji. Danas smo imali na raspolaganju tri seta guma jer se FP3 neće voziti pa smo mogli iskoristiti te gume.”

”Možda bi trebali razmisliti i uvođenju dodatnih setova guma za treninge. Inače uvijek čekamo prvih 20-ak minuta treninga da bismo izašli na stazu jer imamo ograničeni broj guma, ali kada bismo imali tri seta guma na svakom treningu onda bi mogli provesti većinu treninga na stazi,” rekao je.

Na kraju je Lewis rekao kako su imali prilično dobar dan u Suzuki te je pohvalio svog momčadskog kolegu na brzini koju je pokazao.

”Bio je prilično dobar dan te smo uspjeli odraditi cijeli program. Valtteri je imao mali trenutak u posljednjem zavoju, ali je unatoč tome dan protekao vrlo dobro. Valtteri je bio jako brz i u simulacijama kvalifikacija, ali i utrke,” zaključio je.

Related Posts