Osim što se ovoga vikenda održava Velika Nagrada Rusije i što je Charles Leclerc osvojio svoj četvrti uzastopni pole position, McLaren je također počastio javnost s informacijom da se 2021. godine vraćaju na Mercedesove motore.

Podsjetimo, partnerstvo McLarena i Mercedesa seže duboko u prošlost, a završilo je na kraju 2014. kada je momčad iz Wokinga sklopila dogovor s japanskim proizvođačem, Hondom. McLaren je služio kao tvornička ekipa za Mercedes sve do 2010. kada je Mercedes kupio Brawn i vratio se nakon dugo vremena u Formulu 1.

Nakon novog sporazuma starog partnerstva krenule su kružiti priče kako bi ovaj potez mogao utjecati na tvorničku momčad Mercedesa i njihove planove za budućnost. Toto Wolff kaže da ovo neće imati utjecaja na Mercedes.

“Bitno nam je da razjasnimo situaciju da mi imamo vlastitu tvorničku momčad i da će McLaren samo biti naš korisnik i suradnik. Mi ćemo i dalje biti ovdje,” kazao je Wolff

“Trenutno smo uzbuđeni vidjeti u kojem će se smjeru Formula 1 razvijati, kako će se razvijati te se nadamo da ćemo nastaviti kao tvornička ekipa.”

Osim dvije već spomenute momčadi, u 2021. Mercedesove motore će koristiti još Racing Point i Williams.

“Već smo dugo u sportu kao proizvođači pogonskih jedinica i momčadi dobro znaju kako poslujemo. Kao tvornička momčad smo ostvarili odlične rezultate posljednjih godina. Kvalitetni smo na obje strane, individualno i kada se sve zbroji i oduzme,” nastavio je.

“Kako bi smo izbjegli moguću konfuziju, nismo sklopili ovaj dogovor kako bi smo imali mogućnosti u budućnosti s McLarenom. Naša vizija je jasna i uživamo u sportu kao tvornička momčad,” za kraj je rekao šef Mercedesa.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
sennad

Više ne znam šta im je pametno. Opet srljaju. Moraju biti samostalni sa jednim jedinim dobavljačem. Ali očito je veliki pritisak da se vrate na pobjedničke staze.

avatar
Član
mody

strah od konkurencije mozda je bolje mclarenu da ostane s renaultom