Max Verstappen u utrku za VN Italije kreće sa začelja zbog promjene motora. Nakon kvalifikacija je prokomentirao situaciju koja se dogodila u Q3 gdje nitko nije htio biti na čelu kolone nego u zavjetrini te na kraju nitko nije poboljšao svoje vrijeme.

“Gledao sam na televiziji i znao sam da će do toga doći. Svi su izašli dvije minute prije kraja Q3. Mislio sam da nitko neće uspjeti početi krug. Ispala je presmiješna situacija. Naravno, uvijek pokušavate što bolje se pozicionirati na stazi. Vjerojatno bi i ja bio u istoj gužvi gdje nitko ne želi biti prvi.”

“Svi pokušavaju odvoziti spor izlazni krug, na svakoj stazi. Isto je i ovdje. Rizično je biti na kraju kolone u zadnjem krugu u kvalifikacijama jer uvijek netko ispred vas može pogriješiti te izazvati žutu zastavu i upropastiti vam krug. Monza je po tome vrlo specifična jer je ovdje zavjetrina vrlo jaka te riskiranjem i vožnjom na kraju možete dobiti dvije i pol do tri desetinke po krugu ukoliko sve prođe glatko,” rekao je Max.

Očekuje dobru utrku sutra te unatoč startu sa začelja nada se dobrom plasmanu u utrci.

“Nisam zabrinut za utrku, uvjeren sam da ćemo postići dobar rezultat. Svjež motor će definitivno mnogo pomoći, ne samo sutra nego i u preostalim utrkama. Jutros sam imao dobru brzinu te mi je zbog toga malo žao jer startam na kraju poretka.”

“Definitivno je napravljen veliki pomak s razvojem motora, a zajedno s našom šasijom imamo dobar paket. Jedva čekam sutrašnju utrku, vrlo sam motiviran i nadam se kiši u utrci,” zaključio je Verstappen.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o