Imola i Mugello ciljaju na utrke Formule 1

Imola i Mugello razmatraju ugostiti utrke Formule 1, nakon Monzinog novog višegodišnjeg ugovora kojim se osigurava budućnost Velike nagrade Italije.

Imola, kao nekadašnji domaćin utrka Formule 1, ima status FIA Grade 1 koji je potreban da se ponovno ugosti utrka, nakon temeljnih rekonstrukcija započetih nakon odlaska Formule 1 2006. godine.

MotoGP meka, Mugello, nikada nije ugostila utrku Formule 1, ali testiranje je tamo obavljeno 2012. godine.

Iako je nedavno potpisan novi petogodišnji ugovor za zadržavanje VN Italije u Monzi, Imola i Mugello sada su izrazili interes za vlastitu utrku Formule 1.

„Da bi se postigao takav rezultat, neophodno je imati punu podršku regionalnih i gradskih institucija, kao što se događa kod Monze i Mugella“, rekli su iz vodstva Imole.

Ranije u utorak, Mugello je objavio rezultat studije ekonomskog učinka koja tvrdi da aktivnosti na stazi doprinose gotovo 130 milijuna eura lokalnom i regionalnom gospodarstvu. Studija se odnosi na 2017. godinu i tvrdi da su događaji vezani uz stazu stvorili više od 1000 radnih mjesta u Mugellu, širem gradskom području i Toskani.

U tom se izvješću nije spomenula Formula 1, ali direktor staze Mugello, Paolo Poli, rekao je da je utrka Formule 1 dugoročno potencijalna opcija.

“Prvi će cilj biti obnoviti ugovor s MotoGP-om. Onda ćemo za pet godina razmišljati i o tome da se prijavimo za održavanje Formule 1 u Toskani. Partnerstva će biti potrebna na nacionalnoj razini, kao što je Monza učinila potpisivanjem sporazuma s F1 za narednih nekoliko godina.”

“Treba imati na umu da za razliku od ostalih talijanskih staza, Mugello nije pod državnom upravom. Od 2006. do 2016. Ferrari je uložio ogromna ulaganja u podizanje kvalitete infrastrukture i profesionalnost onih koji ovdje rade kako bi se predstavio klijentima širom svijeta na visokoj razini”, izjavio je Poli.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
mody
11.09.2019. 22:28

ne zelim mugello to nije za f1 staza nije teška moto gp staza.. imolu bi voliovidjet!!!!!!!!!!kaoi svi ovdje tko je za imolu nek me lajka…………………….monza ostaje tako jedino imola se može vratiti kao vn europe

avatar
Desmosedici
11.09.2019. 22:47
Reply to  mody

Kakva Europa? Imola se uvijek održavala kao GP San Marina..iako mala, to je država.

avatar
mody
12.09.2019. 09:40
Reply to  Desmosedici

sumnjam dace se više zvati vn san marina jer ionako imola je u italiji ne san marinu

avatar
Desmosedici
13.09.2019. 20:39
Reply to  mody

Uvijek je Imola bila u Italiji a ne u San Marinu. To je bio samo modus da se može održati i druga utrka F1 u Italiji. Ako bude zvat će se opet GP San Marino.

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x