Charles Leclerc na pole positionu u Monzi!

Charles Leclerc je obranio ‘domaći teren’ Ferrarija i startat će prvi na VN Italije! Drugi je Lewis Hamilton s 0.039s zaostatka dok je na trećem mjestu bio Valtteri Bottas.

Četvrti je bio drugi Ferrari, Sebastian Vettel. Peti i šesti su odlični Daniel Ricciardo i Nico Hulkenberg, sedmi je bio Carlos Sainz. Osmi je bio Alexander Albon, a u prvih deset su bili još Lance Stroll i Kimi Raikkonen.

Čak dvije crvene zastave su obilježile ove kvalifikacije. Prva je bila u Q1 kada je Sergio Perez zaustavio svoj bolid na ravnici, a drugu je izazvao Kimi Raikkonen u Q3 nakon što je izletio u Parabolici.

Uživali smo i u bizarnoj završnici. Naime, momčadi su krivo procijenile vrijeme i svi vozači osim Carlosa Sainza i Charlesa Leclerca (suci još istražuju jesu li i ova dvojica uspjeli) su zakasnili proći kroz cilj kako bi postavili novo brzo vrijeme.

Slika

Q1 – eliminirani vozači: Grosjean, Perez, Russell, Kubica, Verstappen

U 15:00h po lokalnom vremenu započele su kvalifikacije za Veliku Nagradu Italije na legendarnoj Monzi. Prošlogodišnji pole position iznosio je 1:19.119s, a najbrži je bio Kimi Raikkonen. Williams je ponovno prvi izašao na stazu, točnije Robert Kubica. Ubrzo se većina vozača našla na stazi.

Giovinazzi je pred domaćom publikom postavio prvo najbrže vrijeme koje je iznosilo 1:20.657s, a iza njega je bio Carlos Sainz. Dva Ferrarija na stazu su izašli na medium gumama, dok Max Verstappen nakon prvih šest minuta još uvijek nije bio na stazi. Leclerc nakon prvog brzog kruga preuzima vodstvo, ali su ga Ricciardo i Hulkenberg preskočili na soft gumama. Nakon 11 minuta u zoni ispadanja su se nalazili Grosjean, Perez, Russell, Kubica i Verstappen.

4 minute i 34 sekundi prije kraja kvalifikacije su nakratko vidjele crvenu zastavu zbog bolida Sergija Pereza. Vozač Force Indije je na ravnici zaustavio bolid, najvjerojatnije zbog problema s motorom. Verstappen je ipak izašao na stazu, ali njegov brzi krug nije najbolje prošao. Nizozemac je usred kruga ostao bez snage u motoru i nije zabilježio vrijeme.

U Q1 su na kraju ispali Grosjean, Perez, Russell, Kubica i Verstappen.

Q2 – eliminirani vozači: Giovinazzi, Magnussen, Kvjat, Norris i Gasly.

U drugoj kvalifikacijskoj rundi su vodeći vozači prešli na soft gume, tako da cjelokupan grid nije bio zgusnut kao što je bio u Q1. Kvjat je prvi postavio vrijeme, 1:21.016, što sigurno neće biti dovoljno za prolazak u iduću rundu.

Od vodećih vozača je prvi kroz cilj prošao vodeći vozač prvenstva, Lewis Hamilton, s vremenom od 1:19.760s. Sebastian Vettel kasni za njime 0.009s dok je Charles Leclerc uspio postaviti brže vrijeme i preuzeti vodstvo. Daniel Ricciardo je odvozio odličan krug i našao se na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 0.280s za Leclercom. U zoni ispadanja su se nalazili Stroll, Norris, Giovinazzi, Gasly i Raikkonen koji još nije postavio vrijeme.

U završnom jurišu Raikkonen se uspio probiti u prvih deset, ispali su Giovinazzi, Magnussen, Kvjat, Norris i Gasly. Hamilton je bio najbrži nakon što je popravio svoje vrijeme.

Q3 – Novi pole position za Charlesa Leclerca!

U prvoj seriji brzih krugova Vettel je prvi postavio vrijeme – 1:19.457s. Leclerc je ponovno bio brži, ovoga puta za 0.150s. Hamilton se našao između Ferrarijevog dvojca s 0.039s zaostatka za Leclercom.

Kimi Raikkonen je izgubio kontrolu nad svojim bolidom u Parabolici i završio je u ogradi s čime je izazvao drugu crvenu zastavu ovih kvalifikacija. Bottas, Albon i Stroll su zahvaljujući vozaču Alfe ostali uskraćeni brzog kruga.

Za kraj kvalifikacija se dogodilo nešto nesvakidašnje. Vozači su prekasno izašli iz garaža i jedino su Leclerc i Sainz stigli na vrijeme proći kroz ciljnu ravninu. Leclerc nije postavljao novo vrijeme, dok je Sainz izborio sedmo mjesto.

Drugi je Lewis Hamilton, treći Bottas i četvrti Vettel. Start utrke je sutra u 15:10h.

Slika

19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Utrka bi morala biti dobra..zanimljiva što se tiče dvoboja Ferrarija i Mercedesa..nadam se da se neće dogodit nešto da se sve poremeti i upropasti..zatim, kako će Max napredovati iz zadnjeg reda..što može ponudit Albon..Renault? Čini mi se da je nova PU dosta jaka..vidjećemo što mogu napravit Renault i Mclaren.

147 kt

90 ANNI DI EMOZIONI. FORZA FERRARI.

west 44

Sutra ako sve bude u redu oko starta i prvog kruga Leclerc nema šanse pogotovo na mediumu a i taktički je u nepovoljnijoj poziciji!!!

sladjan87

Svi su na crvenim mekim gumama .

west 44

Jesu da i moraju ići na medium da se razumijemo!!!

147 kt

Ti vec znas ishod utrke. Jel ti vidoviti Milan to javio.

MS791

Bit će gusto, Ferrari je čini mi se malo smanjio potrošnju guma za žrtvu snage motora, a Mercedes obrnuto da dobiju više snage po ravnom, ali bude li kiša ionako nije bitno

mody

šteta za norrisa,, kimi je imao tezak udes sve je ok. mozda sutra bude i kiša očekujem dobru utrku

klepesina

sto vetelu ne skinuse vrijeme kolko znam trebas vozit na stazi a ne pored staze

MS791

Nije bio sa dva četiri kotača van bijele linije

Desmosedici

Ti bi bio dobar teniski sudac, vidim, razumiješ se što je in ili out line ..tenisači bi te izlupali sa reketom..Hahahaha!

MS791

Šteta, Vettel je htio naprijed odmah iza prve šikane ali nije mogao pored Renaulta i McLarena bar mi se čini tako. I Charles nije blokirao nikog kako kaže Lewis, zbrka totalna od svih momčadi i svi izvisili.

Tomislav Radić

Pred Curvu Grande Vettel je prestigao i Renault i McLaren, izbio ispres svih pa opet usporio jer je cekao Leclerca da mu stvori zavjetrinu jer je takav bio dogovor, a na kraju su svi toliko zabrljali. Svi cekali da netko izbije naprijed a nitko nije htio biti prvi. Preloše, i na sramotu taktičara u svim momčadima uključenih u tu “spačku”. Pa i vozača jer nitko nije imao “muda” reći j***te se, idem ja odvoziti krug u čistini pa vi kako hoćete. Neko rješenje moraju pronaći da se ove situacije ne ponove. Je li to promjena formata kvalifikacija i povratak formata… Read more »

MS791

Da u pravu si prošao ih pa usporio…. Meni osobno najdraži tip kvala bio 60 minuta i deri kolko hoćeš, s tim da bi bilo dosta i 45 minuta

Tomislav Radić

Na kraju su svi zasmetali jedni drugima jer nitko nije htio biti prvi. Najviše su na čeli kolone bili McLaren i Renault. Sad je najlakše Lewisu i ostalima u Mercedesu optuživati Ferrarijeve vozače a nitko nije imao petlje otići u čist prostor, pa ako imate muda idite prvi, ne samo Mercedes nego na sve se to odnosi. Svi su krivi.

klepesina

mercedes ce ovo vratit na sledecoj ovo je sad recept za neke druge staze izadjes napravis najbrzi krug i onda ga malo kocis

klepesina

sledeca trka ovo ce Mercedesi uradit potpuno regulare

sladjan87

Sto svi mi gledamo ? Treba ih sve kazniti !

djdragan

To bi bilo najpravednije ali posto nemaju pravilo za glupost onda nemaju osnova.

Vreme je za neko pravilo o minimalnoj brzini kojom se sme voziti u pripremnim krugovima jer je ovo stvarno totalno debilno.

Related Posts