Saslušanje o Alfinoj tužbi protiv kazne u rujnu

FIA-in međunarodni sud je donio odluku o saslušanju u slučaju tužbe momčadi Alfa Romeo protiv odluke o kažnjavanju njihovih vozača na utrci u Hockenheimu. Datum saslušanja će biti 24. rujna u Parizu, između utrka u Singapuru u Rusiji.

Originalno su Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi završili kao sedmi i osmi u Njemačkoj, no obojica su kažnjena s 30 sekundi dodanog vremena zbog ilegalnih postavki spojke. Od te kazne najviše su profitirali vozači Haasa, koji su originalno bili deveti i deseti, te Lewis Hamilton i Robert Kubica koji si bili 11. i 12. redom.

Suci će najprije vijećati o tome je li tužba utemeljena a potom će razmatrati konkretno dijelove tužbe. Također, postoji rizik da sud utvrdi kako je tužba neutemeljena i samo zadaje dodatni trošak te Alfu mogu pogoditi dodatne kazne, no u momčadi vjeruju kako imaju čvrste dokaze koji idu njima u korist.

“Kažnjeni smo nakon utrke, pa je osnovni uvjet za tužbu ispunjen. Da je kazna donesena tijekom utrke ne bi mogli podići tužbu. Mi imamo čvrste dokaze u našu korist, inače ne bi ni podizali tužbu.”

“Proces je u tijeku te vam ne mogu dati više informacija. Sve će se iznijeti javnosti u rujnu nakon saslušanja u Parizu,” izjavio je Alfin sportski direktor Beat Zehnder.

U korist Alfe bi mogla ići i izjava Kimija Raikkonena o njegovom startu. Tvrdi kako nije imao nimalo bolji start unatoč postavkama spojke.

“Imao sam prilično normalan start. Jedino zbog slabog starta dva Red Bulla sam napredovao dva mjesta. I oni su rekli kako su imali jako loš start, a Mercedesi su startali slično kao i ja. Postavke spojke nisu nimalo utjecale na naš start,” rekao je Kimi.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
mcc
03.08.2019. 16:44

Ovi u F1 ko Hr. pravosuđe, dobro da nije saslušanje iduće sezone. Samo deri po malima, ovi u velikim momčadima mogu izlaziti iz boxeva kako hoće, ulaziti u boxeve gdje i kako hoće, vraćati se na stazu kad izlete kako hoće i onda smiješne novčane kazne ili kazne od 5 sec. Ovima plafon 7 i 8 mjesto al ne može ni to, sad kazna da se unakazi i momčad i vozači, a sad zato što ste se žalili dobit će te i financijsku kaznu, samo da se vratimo s godišnjeg i smislimo kolika će biti. I onda se pitaju zašto… Read more »

avatar
Desmosedici
03.08.2019. 12:01

Wo ist Panzer? Achtung!..Achtung! Alfa te je ponovno naciljala sa Winchestercom..Hahahaha!

avatar
Panzer
03.08.2019. 12:24
Reply to  Desmosedici

Oni mogu jedino tvoj pakšu naciljat, ha, ha, ha!

avatar
west 44
03.08.2019. 11:42

Sigurno im je Chandok glavni svjedok ko još nekom,ha,ha!!!Nema od tog ništa!!!

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x