Masi: Podloga “drag staze” će biti jedan od faktora u dogovoru za iduće utrke na Hockenheimu

Na ovogodišnjoj VN Njemačke mnogi vozači su imali problema s zadnjim zavojem gdje su nakon male pogreške završavali izvan staze na skliskoj stazi za utrke ubrzanja. Pri suhom vremenu staza nije sporna, no pri kiši je postala pravo klizalište.

Bliski kontakt s zidom su u utrci imali Charles Leclerc, Lewis Hamilton i Nico Hulkenberg od kojih je samo Hamilton ostao u utrci i izvukao se od odustajanja. Osim njih svoje trenutke su tu imali i Carlos Sainz te Kimi Raikkonen, no oni su se uspjeli vratiti na stazu bez većih oštećenja.

Direktor utrke Michael Masi je nakon utrke izjavio kako taj dio izletne zone nije problematičan, no nakon razgovora u četiri oka s Hulkenbergom je promijenio stajalište.

“Razgovarao sam nasamo s Nicom i detalje tog razgovora ću zadržati za sebe. Imali smo vrlo produktivan razgovor. Zaključak je kako bi ta drag staza trebala biti jedan od čimbenika u budućim razgovorima za utrku u Njemačkoj. Neko rješenje trebamo naći.”

“Problem je sličan onome s rubnjacima u zavojima. Dok je suho ne stvaraju problem ali pri kiši su jako skliski i vozači ih izbjegavaju,” izjavio je Michael.

Masi je stava kako postoji jasna razlika između elemenata izvan staze koji kažnjavaju pogreške i onih elemenata koji stavljaju vozača u opasnost pri malim pogreškama. Ipak, Masi je svjestan kako neće baš svi biti zadovoljni kakvo god rješenje odabrali.

“Treba naći neki balans. Neka rješenja mogu biti dobra kratkoročno dok s druge strane neka rješenja bi u većini situacija bila dobra a u nekim specifičnim slučajevima bi stvarala probleme.”

“To je sve dio sporta. Ne postoji neko rješenje koje će sve zadovoljiti. Mi ćemo nastaviti poboljšavati sport koliko god možemo kako bi svi bili zadovoljni,” zaključio je Masi.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x