Kubica: Ključna stvar je bila zadržati bolid na stazi

Robert Kubica se nakon utrke u Njemačkoj može pohvaliti osvajanjem prvog boda nakon Abu Dhabija 2010. godine. Za njegov Williams to je malo olakšanje i ohrabrenje u sezoni koja je prožeta problemima s postavkama bolida i završecima na začelju poretka.

Utrku je završio na dvanaestom mjestu, što je vrlo brzo postalo deseto nakon što su oba bolida Alfe kažnjena zbog kršenja tehničkog pravilnika. Kaže kako je utrku odvozio prilično “konzervativno”.

Bojao se da će zbog sudara njegova momčad ostati bez potrebnih rezervnih dijelova za utrku u Mađarskoj. Kaže kako se trudio da sigurno dođe do cilja i osigura neometani odlazak s momčadi na VN Mađarske koja se vozi već ovog vikenda.

“Odlučio sam voziti na konzervativan način. Bilo je teško pratiti tempo ostalih bolida, ali je bila moja odluka da samo mirno kružim stazom kako bih bolid doveo do cilja.”

“Nije nam bilo lako, ali smatram da smo donijeli nekoliko pravilnih odluka. Premda smatram da smo mogli u boks po gume za suho krug ranije, morao sam se obuzdati jer nisam mogao dozvoliti da se sudarim ili završim van staze, ipak se vraćamo na stazu već ovog vikenda,” rekao je.

VN Njemačke je bila prva utrka u devet godina za Poljaka koju je vozio po kišnim uvjetima. Priznaje da je pomalo zaboravio koliko je slaba vidljivost po takvom vremenu.

“Zaboravio sam koliko slabo vidite zbog kiše i prskanja drugih bolida. Sjetio sam se noćnih rally etapa koje su znaju voziti po gustoj magli. Tada samo isključite svjetla na autu jer ne pomažu po maglovitom vremenu. Prilično je ludo. U rallyu barem imate upute o ruti i brzini tako da više ili manje znate gdje ste.”

“U prvome krugu uopće nisam znao gdje sam. Dizao sam nogu gasa kao i svi drugi. Mučio sam se da održim bolid na stazi što je bilo ključno. Ipak, bilo je ovo jedno prilično zanimljivo iskustvo,” zaključio je Kubica.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
01.08.2019. 13:18

Sretno Nosonjo!

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x