Mclaren i Renault otkrili problem zbog kojeg je Norris odustao na VN Njemačke

Lando Norris bi u VN Mađarske trebao krenuti bez dodatnih kazni zbog korištenja novih elemenata pogonske jedinice – to je ključna stvar koju su potvrdili u Mclarenu nakon istrage provedene nakon VN Njemačke, kada je mladi Norris morao odustati zbog problema s pogonskom jedinicom.

Podsjetimo, Norris je nakon zaustavljanja u boksevima imao problema s bolidom te su ga iz Mclarena uputili da zaustavi bolid. Glasnogovornik Mclarena je potvrdio da problem nije nastao u samoj pogonskoj jedinici, već u pomoćnom sustavu:

”Landova pogonska jedinica je imala mali problem na pomoćnom sustavu zbog kojeg smo morali zaustaviti bolid na stazi tijekom utrke. Za utrku u Mađarskoj ćemo napraviti novi dizajn tog dijela te ne bi trebalo biti novih problema. Pogonska jedinica nije oštećena pa ćemo je koristiti i u Mađarskoj.”

Iako iz Mclarena nismo dobili neke konkretnije informacije o kvaru, pretpostavlja se da je taj dio napravljen od strane Renaulta koji će to i popraviti.

Nakon problema u kvalifikacijama za Norrisa, morao je uzeti novu bateriju, kontrolnu elektroniku te MGU-K, čime je došao na granicu sa svim dijelovima pogonske jedinice osim MGU-H komponente. Njegov momčadski kolega već je prešao granicu te će svaka sljedeća promjena dijelova pogonske jedinice biti kažnjena.

Šef Mclarena, Andreas Seidl, priznao je da bi moguće kazne mogle biti frustrirajuće, ali da je ipak napredak Renaulta puno bitniji.

”Naravno da je zabrinjavajuće imati kazne već na polovici sezone, ali poštujemo trud Renaulta koji je od početka sezone pokazao veliki napredak. Nadam se da ćemo u budućnosti, zajedno s Renaultom, riješiti i taj problem,” rekao je.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x