Kubica: Frustriran sam jer smo probleme s otpadanjem dijelova bolida imali i na prošloj utrci

Vozač Williamsa, Robert Kubica, je priznao kako mu je gubitak dijela bolida prilično pokvario dan jer momčad nije mogla do kraja realizirati svoj raspored.

Momčad Williamsa je na VN Njemačke došla s novim aero paketom, ali on je ostao nerealiziran jer je Poljak morao izvjesno vrijeme provesti u garaži zbog popravka. Kaže kako su morali raditi kompromise u vožnji već od kruga zagrijavanja.

“Danas nam nije bilo lako, morali smo se nanovo prilagođavati već od instalacijskog kruga. Morat ćemo ponovno nadograđivati dijelove bolida da osiguramo da ne padnu još jednom. Ovo je već drugi tjedan u nizu da je nešto otpalo.”

Kaže kako je jako ostao razočaran nakon što je shvatio da dan neće ići onako kako je planirao.

“Od samog početka nije bilo lako jer smo već u instalacijskom krugu morali raditi kompromise. Bilo nam je jako važno da odradimo onakav dan kakav smo zamislili.”

S obzirom na probleme s kojima su se susreli, nije bilo lako donijeti zaključak o novopridošlom aero paketu.

“Uvjeti u kojima radimo su potpuno drukčiji, staza je isto drukčija i gume su drukčije vremenski uvjetovane. Nemoguće je donijeti prosudbu.”

“Naravno da je prisutan subjektivan osjećaj. Ali ako me pitate da usporedim doživljaj na ovoj stazi sa Silverstoneom koji je potpuno drukčija staza, usporedba je nemoguća,” rekao je Kubica.

Claire Williams je potvrdila kako će novi aero paket isprobati i George Russell ove subote. Russell kaže kako se nada da će mu novitet na bolidu donijeti još malo potrebne brzine.

“Veselim se što ću ovime dobiti još malo na brzini. To je uvijek razlog za veselje, ali mislim da je teško odrediti koliki smo napredak napravili.”

“Puno smo toga naučili i moramo izanalizirati telemetriju s Robertovog Bolida kako bi dobili još bolje povratne informacije,” kaže Russell.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x