Grosjean: Haas je naučio kako nove gume funkcioniraju

Nakon što su na većini utrka do sada Haasovi vozači imali problema s temperaturom guma, uoči VN Kanade je Romain Grosjean izjavio kako misli da su otkrili pravi radni ”prozor” guma te da bi u sljedećim utrkama trebali imati manje problema s njima.

U Španjolskoj su zbog karakteristika staze uspijevali dovesti gume u radnu temperaturu, ali su se uoči Monaka pribojavali kako će im zagrijavanje guma na toj stazi biti jako teško. Ipak, bili su prilično konkurentni po vremenima. Magnussen je imao sjajne kvalifikacije, ali u utrci zbog pogrešne strategije nije osvojio bodove, dok je Grosjean uspio doći do desete pozicije. Francuz vjeruje da bi i na VN Kanade stvari mogle dobro funkcionirati za Haas.

”Sada imamo jasniju sliku kako gume funkcioniraju, a to do sada nije bio slučaj. Radili smo svi skupa jako naporno te mislim da smo otkrili pravi radni prozor za gume.”

”Sada nam jedino ostaje nepoznato hoćemo li uspjeti dovesti gume u taj prozor jer s ovim gumama to nije nimalo jednostavno. Ipak, ja još uvijek vjerujem da imamo četvrti najbrži bolid na gridu i da na kraju sezone možemo tamo završiti,” rekao je.

Kao i za utrku u Kneževini, Pirelli je za Kanadu pripremio tri najmekše komponente guma – C3, C4 i C5.

”Kada smo dolazili u Monako nismo znali što očekivati po pitanju guma, ali se na kraju pokazalo da smo ih uspjeli dovesti u pravo radno područje te smo imali dobru utrku.”

”U kvalifikacijama je Kevin imao odličan tempo, a u utrci sam ja odvozio čak 51 krug na soft gumama, što je prilično iznenađujuće. Imali smo vrlo dobar tempo te se nadam da ćemo nastavak toga gledati i u Kanadi,” izjavio je Grosjean.

Unatoč ohrabrujućem vikendu u Monaku za Haas, Guenther Steiner je ipak malo oprezniji te se ne želi zalijetati s nekim predviđanjima za VN Kanade. Smatra da će jasniju sliku dobiti nakon slobodnih treninga u kojima će vidjeti kako se njihov bolid ponaša na stazi.

”Najmekše gume su na našim bolidima radile vrlo dobro u Monaku pa se nadam da će to biti slučaj i u Kanadi. Ključna stvar će biti dovesti gume na potrebnu temperaturu. Mislim da imamo dobar bolid, ali ovisi od staze do staze ako uspijemo doći do željene temperature guma, to nam je najveća nepoznanica za sada.”

”Nakon treninga u petak ćemo moći malo bolje procijeniti kako stojimo u odnosu na suparnike jer ćemo vidjeti kako se gume ponašaju na ovoj stazi. Mogu ipak reći da smo malo optimističniji nego pred par tjedana pa se nadam da ćemo i u Kanadi imati solidan trkaći vikend,” zaključio je Steiner.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x