Stroll: Unatoč nesreći sve ide po planu

Nijedan vozač ne želi završiti trening s bolidom u barijerama, pogotovo kad na bolidu imate nove dijelove. Ovog petka takvu (ne)sreću je imao Lance Stroll.

 

Unatoč nesreći iz koje je kanadski vozač izašao bez ozljeda, Racing Point nije izgubio puno vremena s obzirom na to da se nezgoda dogodila pred sami kraj treninga tako da svoj plan mogu nastaviti bez zadržavanja, a to je potvrdio i sam Stroll.

“Nesreća nas neće zaustaviti. Kotačem sam dotaknuo travu na ulasku u deveti zavoj te sam radi toga izletio”, rekao je Stoll.

Šteta nije bila toliko velika niti na bolidu tako da je Kanađanin na drugom treningu uspio odvoziti 33 kruga, pet više nego tijekom prvog treninga. Završio je na 13. mjestu, a od Sergija Pereza, svog momčadskog kolege, bio je brži u oba navrata.

“Mehaničari su odradili ogroman posao jer su uspjeli pripremiti bolid za drugi trening. Propustili smo samo početak, ali to nije mnogo. Za sada, sve ide po planu. Na kraju drugog treninga odradio sam jedan dugi stint. Imao sam lošu sreću jutros, ali smo se vratili”, optimističan je Stroll.

Kao i većina timova, u Racing Pointu su pripremili nekoliko nadogradnji od kojih je dobar dio namijenjen za prednji dio bolida. Na pitanje o osjećaju s novim dijelovima, Stroll je odgovorio:

“Do sada se sve čini dobro. Prvi znakovi su obećavajući, nastavit ćemo raditi.”

Slično mišljenje o novim dijelovima ne dijeli Sergio Perez koji je rekao da je rano bilo što govoriti. Meksikanac je drugi trening završio na razočaravajućem 18. mjestu.

“Imali smo nekoliko problema tako da nije bilo idealno. Večeras trebamo dosta stvari analizirati i nadam se da ćemo se poboljšati te iskoristiti potencijal samog bolida”, poručio je Perez.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

opasan zavoj br 9 lanije i hartley ima teski udes, barcelona je zeznuta staza nije lako voziti tamo,,no vazno da brkonja casey zeli u vietnam

Related Posts