Druga karting utrka sezone: Pokos i Jurišić pokorili Beograd

U konkurenciji 54 vozača, mladi hrvatski asovi ostvarili dvostruke pobjede u svojim klasama, svaki u tri bodovne konkurencije.

Nastupom u Srbiji na međunarodnoj utrci “CEZ IV – Ada Huja Beograd”, održanoj u organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije, u pet različitih konkurencija, zapaženu su ulogu, iako malobrojni, imali i hrvatski kartingaši. Bilo je to drugo inozemno gostovanje na kojem se boduje Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu, a nastupilo je tek 11 naših vozača i vozačica.

Međutim, i ukupni broj sudionika bio je skroman, tek njih 53 iz Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, a uz FIA CEZ Prvenstvo Srednjoeuropske zone, bodovana su državna prvenstva Srbije i Hrvatske, te međunarodni slovenski Sportstil Cup.

Posebno zapaženu ulogu odigrala su dvojica mladih hrvatskih asova koji za sobom imaju već niz međunarodnih nastupa i uspjeha. Riječanin Matija Jurišić, član Autokluba “RI autosport”, u klasi Rotax Max Senior i Zagrepčanin Jan Pokos (AKK Zanatlija) u klasi KZ2 bili su pobjednici u obje bodovne utrke i tako osvojili maksimalan broj bodova u čak tri konkurencije: CEZ-u, Prvenstvu Hrvatske i Sportstil Cupu. Time su ujedno zadržali liderske pozicije na vrhu ljestvica ovogodišnje sezone. Pokos je uz to bio i jedini hrvatski vozač koji je osvojio “pole position” te startao s prve startne pozicije.

S jednim drugim mjestom, a potom pobjedom u drugoj vožnji briljirao je u klasi Rotax Max
Junior i mladi Koprivničanac Leon Zelenko (KK Koprivnica), pobijedivši tako u PH. Iz Beograda se s dvostrukim pobjedama hrvatskog prvenstva vraćaju i Ricardo Kočevar (AK Istra racing team Pazin) u klasi Rotax Micro Max, Antonio Pendo (AK Dubrovnik racing) u Rotax Mini Max, te Dorijan Čargonja (DD2) i Ivo Matić (DD2 Master), obojica iz AKK Podravina Koprivnica.

Kroz tri tjedna novo je gostovanje u Srbiji, kada se na istoj stazi vozi treće natjecanje sezone PH, čiju je organizaciju i domaćinstvo, umjesto u Novom Marofu, Hrvatski auto i karting savez morao prepustiti Sportskom auto i karting savezu Srbije. Naime, u Hrvatskoj trenutno na žalost nema staze s tehničkim i administrativnim preduvjetima za organizaciju jedne FIA CEZ utrke.

Rezultati PH – pobjednici klasa:
Rotax Micro – Ricardo Kočevar
Mini – Antonio Pendo
Junior – Leon Zelenko
Senior – Matija Jurišić
DD2 – Dorijan Čargonja
DD2 Master – Ivo Matić
KZ2 – Jan Pokos

Autor teksta i fotografija: Miroslav Krpan
Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x