Šef Alfa Romea Frederic Vasseur je izjavio kako je tijekom utrke u Kini “držao fige” samo da bolid Kimija Raikkonena izdrži do kraja utrke. Razlog je bio u pogonskoj jedinici Kimijeva bolida, točnije centralnoj elektronici. Naime, nakon što se u Bahreinu dogodio kvar na elektronici bolida Charlesa Leclerca sve momčadi koje koriste Ferrarijevu pogonsku jedinicu su odlučile zamijeniti centralni elektronički sklop. U Alfi su se odlučili elektroniku promijeniti samo na bolidu Antonia Giovinazzija, dok je na Kimijevom ostala nepromijenjena, što je bio dodatan rizik. Ipak, isplatilo se i Kimi je nakon starta sa 13. mjesta završio deveti i osvojio važne bodove.

“Držao sam fige cijelu utrku. Nije bilo lako pratiti utrku. Mislim da smo općenito imali dobru utrku nakon ispodprosječnih kvalifikacija.”

“Važno je osvajati bodove i biti konstantno u borbi za top plasman. Želimo biti najbolji od ostatka grida. A ako želimo biti što bliže vrhu moramo nastaviti ono što smo dosad radili, a to je biti konstantno u bodovima i osvajati ih na svakoj utrci,” rekao je Vasseur.

Dodaje i kako je Kimi, unatoč nezadovoljstvu zbog problema koji su ga onemogućili da još napreduje poziciju ili dvije pred kraj utrke, nastavio oduševljavati momčad sa odličnim predstavama u bolidu.

“Osvaja i bori se za bodove, unatoč startu sa 13. mjesta. Ipak je malo nezadovoljan jer je osjećao da može stići Ricciarda i Pereza, no što je tu je. Mogao ih je stići i prestići ali nastalo je manje oštećenje na prednjem krilu 10 krugova prije kraja. Zbog toga je došlo do gubitka downforcea na prednjem kraju te su gume izgubile radnu temperaturu,” izjavio je Frederic Vasseur.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o