Magnussen: Vettelovo pretjecanje je ispravna odluka

Kevin Magnussen vjeruje kako su Sebastian Vettel i oba vozača momčadi Renault učinili ispravnu stvar prilikom pretjecanja Maxa Verstappena u završnici Q3 dijela kvalifikacija.

Max Verstappen nije uspio započeti svoj drugi krug u Q3 nakon što su ga pretekla oba Renaulta i Ferrarija.

Nizozemac tvrdi kako vozači imaju ‘nepisano pravilo’ koje kaže da se ne smije pretjecati tijekom pripremnog kruga te ujedno tvrdi kako zbog njih nije uspio započeti posljednji krug.

Magnussen je bio jedan od vozača koji nisu uspjeli proći startnu liniju prije završetka vremena. Kasnije tvrdi kako su Vettel i Renault imali svako pravo da ubrzaju inače bi se u protivnome našli u Maxovoj poziciji.

“Bilo je zbrke, svi smo željeli započeti krug, no nitko nije htio krenuti prvi. Na kraju je ta zbrka koštala nekoliko vozača hipotetski boljeg plasmana.”

“Svi smo izašli na stazu u gotovo isto vrijeme. Pratili smo jedni druge no na kraju kruga zbog nestašice vremena, nismo znali želimo li pretjecati ostale ili ostati gdje jesmo i ne započeti krug.”

Na upit britanskih novinara o Verstappenovom žaljenju na vozače koji su ga pretekli, Magnussen tvrdi ako su uspjeli započeti krug prije kraja vremena, onda su učinili ispravnu stvar.

Danski vozač, koji će u utrku startati kao deveti, je odlučio ne preteći ostale vozače jer smatra kako bi to bilo kontraproduktivno.

“Nisam htio ispasti šu*ak,” kroz šalu izgovara Magnussen.

“Znate što mislim. Mi se utrkujemo. Nisam htio prestići ostale ne zbog toga što sam htio ispasti ‘džentlmen’, nego zbog toga što sam mislio da imam jako male šanse da to odradim unutar vremena.”

“Ne želim ničiji krug upropastiti. Ne vidim smisao u tome,” rekao je Magnussen

Daniel Ricciardo izjavljuje kako ne bi imao vremena da nije prestigao Maxa.

“Zapravo je bilo jako blizu. Mislim da sam prošao liniju sa sekundom ostatka, možda čak i manje. Vidio sam crveno svijetlo nakon što sam prošao liniju, bilo je vrlo blizu.”

“Nisam siguran jesu li ostali znali kako nemaju vremena, ali mi je trkaći inženjer preko radija javio da će biti vrlo tijesno i da moram krenuti odmah.”

Ricciardov momčadski kolega, Nico Hulkenberg je izjavio kako je mogao pretpostaviti da će biti gužva na kraju završnog dijela kvalifikacija.

“Iskreno, nisam znao da je bilo toliko tijesno. Ali mogao sam pretpostaviti, sudeći prema gužvi na izlazu iz garaže,” izjavio je Nico.

Related Posts