Ferrari: Očekujemo da će i Alfa Romeo uzeti novu kontrolnu elektroniku za sljedeću utrku

Iz Ferrarija se zbog problema s pouzdanošću jednog djela pogonske jedinice, kontrolne elektronike, nadaju kako će svi njihovi kupci promijeniti taj dio što prije kako bi izbjegli daljnje probleme.

Podsjetimo, u Bahreinu je Leclerc izgubio vodstvo u utrci zbog tih problema te su odmah za VN Kine iz Ferrarija napravili novu, pouzdaniju verziju kontrolne elektronike za njih, ali i njihove kupce.

Jedini koji to nisu promijenili za VN Kine su bili u Alfi Romeo, pa je zbog toga Giovinazzi imao problema u Kini. Mattia Binotto se nada kako će svi vozači već na sljedećoj utrci dobiti te poboljšane verzije kontrolne elektronike.

”Znamo da je inicijalna verzija imala manjih problema s pouzdanošću pa smo je odlučili zamijeniti za noviju, bolju verziju. Na bolidu Vettela smo to promijenili iz predostrožnosti, dok smo kod Charlesa to bili primorani napraviti. Isto tako smo predložili svim našim kupcima da učine istu promjenu.”

”Haas je odmah odlučio promijeniti, dok je Alfa zaključila kako bi mogli imati problema s instalacijom nove verzije pa nisu htjeli riskirati. Nažalost, Antonio Giovinazzi je imao problema u kvalifikacijama za VN Kine pa se nadam kako će i oni što prije to promijeniti,” rekao je Binotto.

Nakon problema u kvalifikacijama, Giovinazzi je dobio novu kontrolnu elektroniku na svom bolidu, ali stare specifikacije.

Frederic Vasseur, šef momčadi Alfa Romeo, je nakon utrke u Kini izjavio kako je on odlučio da neće promijeniti kontrolnu elektroniku za tu utrku.

Kasnije je priznao kako je bio jako nervozan pri kraju utrke, kada je Kimi Raikkonen bio u bodovima, jer se bojao da ne dođe do problema s pogonskom jedinicom.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x