Momčad Mercedesa otkrila je da je ideja da Lewis Hamilton i Valtteri Bottas skupa odu u boks na Velikoj Nagradi Kine proizašla iz šefa momčadi, Toto Wolffa.

Mercedes je bio u nezgodnoj situaciji nakon što je rano zaustavljanje Maxa Verstappena izazvalo domino efekt odlaska u boks. Kao što se vidjelo na slučaju Charlesa Leclerca, predugi boravak na stazi je mogao koštati mnogo vremena, čak i pozicije.

Međutim, uzevši u obzir da zaostatak Bottasa za Hamiltonom nije iznosio mnogo, postojao je rizik da će Finac završiti na prvom mjestu ako prije ode u boks, što bi ga obranilo od Sebastiana Vettela.

Nakon kratkog razmišljanja, Wolff je predložio dvostruko zaustavljanje što se ne vidi često u normalnim trkaćim uvjetima. Ubrzo su James Vowles i sportski direktor Ron Meadows dali zeleno svjetlo.

Andrew Shovlin, jedan od Mercedesovih direktora, izjavio je nakon utrke za Mercedesov YouTube kanal “da je zapravo Toto bio taj koji je došao s tom idejom”.

“Nakon toga su James Vowles i Ron Meadows razmišljali o toj ideji. Ron je morao provjeriti s mehaničarima da li je to izvedivo i da li je razmak između bolida dovoljno velik.”

“James je bio taj koji je donio konačnu odluku.”

Shovlin je priznao da je ova strategija imala određenih rizika, posebno računajući da dvostruko zaustavljanje nije nešto za što se mehaničari mogu lako pripremit.

“Nemamo dva bolida za vježbanje. Imamo bolid na kojem uvježbavamo promjenu guma, ali s dva je drugačije. Možemo dvaput staviti gume na njega, ali nikada ne možemo simulirati situaciju gdje oba bolida ulaze u boks,” nastavio je  Shovlin.

“Potrebna je veća organizacija za takvo što. Puno guma znači da lako može doći do pogreške, moramo pripaziti da svaki bolid dobije odgovarajuće gume, ali za takva zaustavljanja se pripremamo najviše i najbolje što možemo.”

“U načelu ih izbjegavamo jer ako jedan bolid ima probleme i drugi gubi vrijeme. Doduše pokazalo se da je to s vremena na vrijeme alat na koji želiš raspolagati.”

Hamiltonu je za promjenu guma trebalo 2.9 sekundi a za cijeli proces zaustavljanja 23.6s, a Bottasu 2.6s odosno 24.1s za cijeli proces.

 

11
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
4 Komentara na temu
7 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

vetma i ekipa na onom portalu f1 puls plaču svi leclerc postaje opasan

avatar
Član
Mike-ferrari

A to kao nitko dosad napravio😂

avatar
Član
Mike-ferrari

Sa tolikom razlikom u brzini po krugu mogli su i oprati bolid svakom i opet pobijediti
Koje bezvezno stvaranje velicine
Smijesno

avatar
Član
klepesina

Mike a da je to kojim slucajem odradio Ferari…

avatar
Član
Mike-ferrari

A da je Ferrari pobijedio to bi mi bilo bitno
Dupli pitstop nebi se zamarao

avatar
Član
klepesina

De ti meni reci kod koga uzimas iptv cjena imal test

avatar
Član
Mike-ferrari

Objasnim ti sve javi se na vidicmilan2@gmail.com

avatar
Član
mika.KA

imate godinu dana za 100kn!

avatar
Član
Mike-ferrari

Aj super ja sam 3 dana koristenja i testiranja placao 20 kn
Dok nisam naletio na ovu ponudu
Ne cijene nego kvalitete i obima usluge
Al dobro nisam trgovac
Pa nebi dalje

avatar
Član
west 44

Kažu ne zna Wolf,ne zna!!!

avatar
Član
dadoMKCG

demnstracija sile i moći