Viliam Prodan: Sezona za nas nije mogla početi bolje

Viliam Prodan i njegov suvozač Zoran Raštegorac na rallyju u Kumrovcu prvi su se put natjecali s novim Renault Clijom R3. Nakon utrkivanja u automobilima R5 specifikacije – Peugeotu 208 i Škodi Fabiji, za njih je ovo povratak u klasu prednjeg pogona.

“Prošle godine prvi put nismo odradili cijelu sezonu. Vozili smo dva rallyja i dvije brdske utrke. Shvatili smo da to nema smisla i da to nije ono što želimo. Želimo i dalje biti aktivni, natjecati se kroz cijelu sezonu i zato smo kupili novi automobil. U kategoriji R5 troškovi su preveliki i tako je došao Renault Clio R3”, objasnio je vozač AK Opatija Motorsport.

Osim prvih dojmova, jako dobri bili su i rezultati u Kumrovcu. Prodan i Raštegorac bili su vodeća posada u kategoriji pogona na dva kotača u petak navečer, nakon prva dva brzinska ispita u Tuheljskim toplicama.

“Odradili smo nekoliko prolazaka po Shakedown dionici i dobro podesili automobil. Prva dva brzinca na parkiralištu Termi Tuhelj nisu nekakva znanstvena fantastika. Zadovoljni smo vremenima i zadovoljni smo kako automobil radi. Dobro smo krenuli i nadamo se dobrim rezultatima i dobrim vijestima kroz cijelu sezonu.”

U subotu su odlično odradili šest brzinskih ispita u Kumrovcu i Zagorskim Selima. Za pobjedu u kategoriji pogona na dva kotača borili su se s Mađarom Kristofom Klauszom. Riječ je o vrlo iskusnom vozaču u Peugeotu 208 R2, koji svake godine odrađuje veliki broj natjecanja.

“Kumrovec je tehnički vrlo zahtjevan rally pa na njemu nešto manju ulogu igra čista snaga automobila. Bila je prava borba na brzincima, koji su bili teški i puni blata”, izjavio je Prodan.

Mađar je na kraju bio nešto brži, ali za Prodana i Raštegorca vikend u Kumrovcu bio je više nego uspješan. Osvojili su sedmo mjesto generalnog poretka, drugo mjesto ukupno u Prvenstvu Hrvatske iza Krisztiana Hidega u Škodi Fabiji R5 te prvo mjesto u svojoj klasi 2, ispred Šebalja i Cavora.

“Kako je rally išao kraju, sve smo se više zabavljali. Staze su se raskopale, ali bilo je zabavno, auto nas je slušao i super. Rally sezona za nas stvarno nije mogla početi bolje.”

Sljedeći rally Prvenstva Hrvatske održava se u Opatiji početkom svibnja. Na domaćem terenu, još jedna prilika Prodanu i Raštegorcu za odličan rezultat.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x