Reakcije iz Kumrovca: Turk zadovoljan Hyundaijem, Hidegu nedostajalo malo brzine

Na otvaranju sezone Prvenstva Hrvatske u rallyjupobjedu u Kumrovcu odnijeli su Austrijanci Hermann Neubauer i Bernhard Ettel u Ford Fiesti R5. Ne čudi što se njima jako svidjelo u Hrvatskom zagorju, a evo i dojmova vozača koji su završili na drugom i trećem mjestu.

“Za prvi rally, mislim da je ovo jako dobro iskustvo. Rally u Kumrovcu je jako težak i mislim da nosimo kući jako puno dobrih informacija o našem novom automobilu. Vjerujem da ćemo nakon ovoga moći napraviti jednu dobru analizu i da će nam to biti od velike koristi za nastavak sezone”, izjavio je aktualni prvak Slovenije Rok Turk.

Sa suvozačicom Blankom Kacin, Turk je u Hyundaiju i20 R5 imao najbolje vrijeme na dva brzinska ispita, ali tijekom subote ipak nije uspio ugroziti vodstvo Austrijanaca. Također, njegova druga pozicija nije bila pretjerano ugrožena od strane mađarske posade Antal Kovacs/Gergo Istovics u Ford Fiesti R5.

“Iz brzinca u brzinac išli smo sve bolje, iako su uvjeti bili dosta teški s puno blata na cestama. Jako smo zadovoljni trećim mjestom, imali smo tu borbu s Hidegom. Za nas je ovaj rally bio jako dobar i poslužio nam je u pripremama za Prvenstvo Mađarske. Bilo je super, mnogo gledatelja ovdje i sretan sam”, rekao je Antal po ulasku u cilj.

Na četvrtom mjestu, korak do pobjedničkog postolja, ostao je Krisztian Hideg. Vozaču AK Delta Sport za utjehu ostaje pobjeda u konkurenciji Prvenstva Hrvatske, u kojemu brani naslov prvaka iz 2018.

“Došli smo do cilja, to je važno. Ovo je jako dobar rally i jako težak. Moram reći da je organizacija izuzetno profesionalna, a danas smo imali i prekrasno vrijeme. Moj tim je radio dobro i Škoda je bila dobra, no ja sam bio malo prespor. Prva nam je to utrka u ovoj godini i na drugoj će sigurno biti bolje” poručio je Mađar koji vozi s hrvatskom licencom.

Photo: Ina Rally Kumrovec – službena stranica / Autor: Uroš Modlic

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x