Fernando Alonso ponovo u bolidu Mclarena za testove u Bahreinu!

Iz McLarena nam je došla vijest da će Fernando Alonso voziti oba dana u McLarenovom bolidu koji će testirati nove Pirellijeve gume za 2020. godinu.

Španjolac se na kraju 2018. povukao iz aktivnog natjecanja u Formuli 1, no dobio je ulogu McLarenovog ambasadora i savjetnika. Iz britanske momčadi tada su najavili da će Alonso voziti bolid za 2019. kako bi pomogao u razvoju tog bolida, kao i bolida za sljedeću sezonu. Povratak Alonsa u Formulu 1 dogodit će se i prije nego što su mnogi mislili, već nakon druge utrke sezone.

Bolid MCL34 Fernando će imati priliku voziti dva dana u svrhu razvoja Pirellijevih guma. U utorak će voziti cijeli dan, a u srijedu popodnevni dio programa, nakon što jutarnji odradi Carlos Sainz Jr. Važno je istaknuti da će program testiranja diktirati Pirelli jer McLaren ima dužnost pomoći talijanskom proizvođaču u razvoju guma.

McLaren će naravno imati i pravo na svoj drugi bolid, koji će moći koristiti prema svojim željama. Sainz će imati priliku testirati bolid u utorak ujutro, a u poslijepodnevnim satima će taj bolid preuzeti njegov timski kolega Lando Norris, koji će odraditi i cjelodnevni program u srijedu.

Za očekivati je da Alonsu ovo neće biti jedina prilika za vožnju McLarenovog bolida, već da bi mogao biti za volanom na dvodnevnom testiranju u Abu Dhabiju nakon posljednje utrke u sezoni.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
rossi2012

izvstan vozač,očajan karakter a za Mclaren je najbolje da je što dalje od ekipe jer vuče od prije lošu karmu

r.u.m.

Nažalost mislim da neče dobiti pravu priliku za 2020 i samim tim nećemo ga više gledati u F1.Ne vidim ga niti u Mercedesu niti u nijednom drugom bolidu koji bi mogao konkurirati pobijedama.

F1ALONSO

ALONSO FOREVER

Related Posts