Stroll: Prošlogodišnji bolid je bio mrtvorođen

Lance Stroll se osvrnuo na prošlogodišnji Williams te ga “počastio” s kritikama. Prema Kanađaninu, bolid koji je vozio 2018. bio je “mrtvorođen” odnosno rođen bez ikakvog potencijala da inženjeri od njega naprave pristojnog sudionika u natjecanju.

Od svih rezultata vrijednih spomena, ističe se osmo mjesto u Bakuu. To je utrka koja inače pruža veliki adrenalin za vozače i gledatelje te je jedina prilika gdje je mladić uspio iskoristiti kaos na stazi na vlastiti probitak. Manjak dobrih rezultata nije pridonio povećanju Strollovog ugleda. I dalje postoji izvjesna većina koja tvrdi da bi Williams bio puno uspješniji da zapošljava dva druga vozača u svojoj momčadi. No, daje se naslutiti kako Lance baš i nije kritičan prema vlastitim nastupima te je iskoristio priliku da većinu krivnju svali na inženjere.

“Sve što mogu reći je da je prošlogodišnji bolid jednostavno bio mrtvorođen. Inženjeri nisu znali kako postupati s njim tijekom sezone.”

“Kada sam testirao bolid Force Indije dva dana nakon zadnje utrke u Abu Dhabiju, bio sam 1,4 sekunde brži nego u Williamsu. Znači, riječ je bolidu kojeg nisam nikada vozio.”

“Vremena u Abu Dhabiju su sve rekla. Ali, to je iza mene i otvaram novo poglavlje u svome životu,” kaže Stroll.

Može se reći kako Lanceu Strollu ide prilično dobro u životu. Nakon dvije prilično slabe sezone dobio je priliku u novoj momčadi Racing Point koju je kupio njegov otac Lawrence. Činjenica koja uvelike pridonosi osjećaju uspješnosti mladome Kanađaninu, ali i daje materijala za prigovaranje njegovim kritičarima.

“Naša organizacija je iznimno dobro vođena te smo spremni napraviti velike stvari u 2019. godini. Organizacija je to pokazala i prethodnih godina dok se borila s ograničenim resursima.”

“Želimo se boriti za napredak a ne zaostajati. To je previše puta bio slučaj prošle sezone,” zaključuje Stroll.

Related Posts