Habulin, Pokos i Jurišić otvorili karting sezonu na poznatom Winter Cupu u Lonatu

Ono što zimi Barcelona predstavlja za Formulu 1 i njene fanove, svijet kartinga tako jedva čeka da se smjesti uz obale jezera na sjeveru Italije. No, tamo su stvari korak ispred, tj. već se voze utrke u cijenjenom Winter Cupu.

Na ovogodišnjem 24. Winter Cupu koji se vozio od 14.-17. veljače natjecanje je održano u četiri klase, s ukupno 319 prijavljenih vozača iz 40-ak zemalja. Klase znaju imati po stotinjak vozača, a među njima su bila i dva višestruka hrvatska prvaka (klasa KZ2). To su bili Kristijan Habulin (KK 1 Zagreb), s mnogo iskustva prikupljenog u vožnjama po Europi, te Jan Pokos (AKK Zanatlija), prošlogodišnji dobitnik Zlatne kacige HAKS-a. Pokosu je ovo bila prva sezona u jačoj i bržoj klasi.

Riječanin Matija Jurišić (AK RI Autosport) je naš treći trkaći as koji je nastupao, inače dvostruki prvak Hrvatske te prošlogodišnji najuspješniji senior među kartingašima Hrvatske. On je vozio u klasi OK.

Četiri dana u Lonatu del Garda blizu Verone sadržavala su dobro popunjenu satnicu zbog treninga i kvalifikacija svake klase s toliko mnogo vozača, a finalne vožnje su bile u nedjelju.

Kristijan Habulin u finalnoj utrci završio je na 20. mjestu, startavši iz 12. reda. Jan Pokos i Matija Jurišić imali su boljih i lošijih trenutaka na stazi tijekom vikenda, ali na kraju se nisu uspjeli kvalificirati u finalnu utrku pored velikog broja starijih i iskusnijih vozača. Pokos je u kvalifikacijskim utrkama ukupno zauzeo 72. poziciju, dok je Jurišić ostao korak do velikog finala, na 57. mjestu svoje klase.

U Italiji se održava veliki broj jakih karting utrka, a vjerujemo da će na njima biti i hrvatskih vozača. Osim trojice spomenutih, svakako se očekuju i nastupi Leona Zelenka (KK Koprivnica) i Damiana Sekulića (AK Ivanić). Domaće Prvenstvo starta 13.4. na stazi u Novom Marofu.

Related Posts