Gasly: Već sada osjećam da je Honda napravila dobar posao

Pierre Gasly je nakon prvog tjedna testova izjavio da primjećuje razliku i poboljšanje Hondine pogonske jedinice.

Podsjetimo, on je prošle godine vozio u Toro Rossu koji je imao isto Hondin motor, te je ove sezone prešao u seniorsku momčad u kojoj se oslobodilo mjesto odlaskom Daniela Ricciarda.

”Za sada izgleda stvarno dobro iako još uvijek nismo pritisnuli do kraja. Pouzdanost je dobra i kod nas i kod Toro Rossa što je jako dobar pokazatelj.”

”Stvarno imamo samo pozitivne utiske od ova četiri dana. Napravili smo puno krugova i pokušavamo shvatiti bolid, kako vrijeme bude odmicalo bit ćemo sve bolji i bolji.”

Gasly je potom rekao da je zadnjeg dana testiranja osjetio neugodnost u svom sjedalu te da će to vjerojatno morati promijeniti za sljedeći tjedan.

”To je za sada jedini problem na koji sam naišao, vjerojatno ćemo to riješiti do sljedećeg tjedna. Ali, ukupno je dojam odličan, nismo imali problema niti s motorom niti s ostatkom bolida,” zaključio je Gasly.

Toyoharu Tanabe iz Honde je bio ponosan s činjenicom da su Hondine pogonske jedinice prešle više kilometara od Mercedesa i Renaulta.

”Ohrabrujuće je da smo uspjeli proći sve zadane programe s obe momčadi. Ovo nam je prvi put da imamo dvije ekipe na testu i smatram da smo puno toga naučili od toga.”

”Nije bilo nikakvih problema s pogonskim jedinicama tijekom ovog testa tako da smo s te strane jako zadovoljni. Proučit ćemo sve sakupljene podatke kako bi mogli napraviti neke preinake za sljedeći tjedan i za prvu utrku u Australiji,” izjavio je Tanabe.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Desmosedici
22.02.2019. 22:47

A dobro ako je to tako. Međutim, juče sam na nekoliko stranih portala pročitao da su se kod Red Bulla pojavile pojačane vibracije i rezonancije kad se Hondin PU maksimalno nagazi. Jučer su na Gaslyev bolid čak ugradili neku provizornu šipku s jedne strane difuzora, preko auspuha na drugu starnu difuzora da bi pokušali poništit te rezonancije.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x