VN Nizozemske uskoro pred konačnim dogovorom: Assen dobiva financijsku potporu

Iako se Formula 1 naizgled približavala Zandvoortu kao domaćinu buduće VN Nizozemske, sada izgleda da je u utrku ušao i domaćin MotoGP-aAssen, koji je dobio značajnu financijsku podršku.

Assenova je organizacija otkrila da su u utorak poslijepodne sredili svoje financije vezane uz održavanje VN Nizozemske. Sa Zandvoortom još nije poznato može li si ta staza uz obalu trenutno priuštiti da bude domaćin Formule 1.

Prema izvještajima, Liberty Media traži 20 milijuna eura za bilo koju stazu koja bi ugostila Formulu 1. Osim toga, Zandvoort bi morao uložiti značajna sredstva kako u poboljšanje same staze, tako i za infrastrukturu oko nje. U Assenovom slučaju je potrebno znatno manje ulaganje, jer je već prikladna i za visoke zahtjeve MotoGP-a.

Ako Zandvoort, koji je i dalje favorit za domaćina utrke, ne uspije srediti financije, Assen će biti dobar rezervni plan. F1 i Liberty Media rado bi dodali Veliku nagradu u kalendar, s obzirom na to koliko fanova ima Max Verstappen u svojoj domovini.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

VRATITE ZANDVOORT VRATITE ZANDVOORT!!

mody

slazem se ali oni hoće assen

mody

ne zelim assen pa to je staza za moto gp prelagana je, zandvort je dobar iz 3 razloga 1 ima tradiciju 2. odličan je za voziti zavoj tarzan je super,3 staza je blizu plaže i puše vjetar uvijek,,staza je super vratit zandvort!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts