Guan Yu Zhou novi testni i razvojni vozač Renaulta

Renault je najavio kako će naredne sezone u svoje redove dovesti novog testnog i razvojnog vozača. Guan Yu Zhou je 2018 nastupio u europskoj Formuli 3 s momčadi Prema Racing te je već testirao za svoj novi tim s kojim će 2019. nastupiti u Formuli 2. Valja naglasiti kako je 2014. bio povezan s Ferrarijem kao član njihove akademije.

U priopćenju je navedeno kako će mladi vozač svoj angažman provesti testirajući u simulator uz redovito prisustvovanje na inženjerskim sastancima Renaulta. Izjavio je kako je prilično sretan što će postati dio momčadi jer će mu iskustvo uvelike pomoći u građenju buduće karijere u F1.

“Renault je veoma iskusna i profesionalna momčad. Ulazak u njihovu akademiju vozača će mi uvelike pomoći da napredujem u svojoj trkaćoj karijeri.”

“Ovaj angažman će mi uvelike pomoći da pobliže upoznam Formulu 1 i stvari poput momčadi ljudi i sponzora. Po meni su to sve vrijedni elementi koji doprinose građenju karijere pojedinca. Sjajno je što sam dio te velike obitelji,” objasnio je Zhou.

Bez obzira na to što će morati puno vremena utrošiti na svoj novi angažman s Renaultom, mladić zna kako će mu ostati dovoljno vremena za borbu tijekom prvenstva Formule 2. Krajem prošle godine je potpisao ugovor s momčadi UNI Virtuosi.

“Renaultova akademija je prvoklasna organizacija za sve vozače koji su dio nje. Puno će mi pomoći kako bi se priviknuo na svoju debitantsku sezonu u Formuli 2,” kaže Zhou.

Unatoč tome što je još uvijek mlad i poprilično neiskusan, kaže kako cilja visoko kao i mnogi drugi. Krajnji cilj mu je nastup u prvenstvu F1 jednoga dana.

“Moj krajnji cilj će uvijek biti Formula 1. Znam kako je težak put do tog stupnja utrkivanja. Za sada sam fokusiran na Formulu 2 i postizanje visokih rezultata tamo,” zaključio je Zhou.

Related Posts