Eddie Irvine: Vettel je precijenjen vozač!

Bivši član momčadi Ferrarija Eddie Irvine smatra da je četverostruki prvak i trenutni vozač Ferrarija Sebastian Vettel precijenjen.

Sjevernoirski vozač je za najslavniju ekipu na gridu nastupao u razdoblju od 1996. do 1999. godine, a upravo je posljednja bila najuspješnija za njega. Jedine četiri pobjede u svojoj karijeri je upisao te godine, a drugo mjesto u finalnom poretku je najbolji rezultat u Formuli 1. Na to je uveliko utjecala činjenica što je Michael Schumacher propustio sedam utrka radi loma noge. Sljedeće tri godine Irvine je vozio za momčad Jaguara.

Iako, kako je naveo, ne prati više F1 osvrnuo se na stanje u prvenstvu u proteklih par godina. Smatra da Lewis Hamilton nema tešku konkurenciju što ne znači da je za njega Britanac nedovoljno dobar nego da je jednostavno “u svojoj, jačoj ligi”.

“Mislim da je Vettel dobar jedino kad vodi u utrci i kad se nema s kim utrkivati. Kad gledaš Hamiltona vidi se da je fokusiran na vožnju i probijanju na lidersku poziciju. S druge strane, kad gledaš Vettela tijekom duela vidi se da je fokusiran više na tog vozača nego gdje se nalazi pa se dogodi sudar s nekim trećim,” rekao je Irvine.

“Smatram da je Vettel odličan vozač, ali ne toliko dobar da bude šampion. On je, barem po meni, precijenjen. Hamilton ima puno izraženiji talent.”

“Lewis je odličan vozač, ali nije kao Schumacher. Možda jest u nekim segmentima, tu mislim na pretjecanje, ali kad pogledate kompletnu sliku – nitko nije bolji od Schumachera pa čak ni Senna”.

Upitan zašto smatra je današnje prvenstvo dosadno, Irvine je rekao da je “plastično” i “previše savršeno”.

“Kad napraviš grešku ne platiš cijenu koliku bi trebao platiti. Dosta se stvari svodi na sigurnost što je jako bitno, ali je previše otišlo u tom pravcu. A taj pravac nije zanimljiv,” dovršava misao Irvine.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Ne budem ga previše pljuco.
Ali ove 4 godine kada nije imao dominantan bolid se nije iskazao a bolid je u 2017/18 bio u prvom djelu sezone i brži od Mercedesa previše grešaka je radio ja ih sada neču nabrajati i lani i preklani kada je bolid bio dostojan borbe barem do kraja ne kažem da je morao osvojiti naslov ali da ima toliki pad,falilo mu je konzistentnosti i puno grešaka za 4 wdc je radio.

mika.KA

na vasu zalost i moju radost i ovu sezonu ce upropastiti i sebi i leclercu i farrariju.

Desmosedici

Nostradamus: Mali Švabo će ove sezone sve potaracat..i slijedeće.. a onda dolazi još jedan mali Švabo da nastavi dominaciju. Hahaha!

Related Posts