Vettel najbrži na trećem slobodnom treningu

Najbrži na prvom suhom slobodnom treningu bio je Sebastian Vettel, iza njega smjestio se momčadski kolega Kimi Raikkonen, dok se Mercedesov dvojac s Hamiltonom na čelu smjestio na treće i četvrto mjesto. Verstappen je završio peti, dok je Ricciardo zauzeo šesto mjesto.

Većina vozača iskoristila je trening za testiranje bolida i guma na suhim uvjetima te su dominirali long runovi.

Kvalifikacije su na rasporedu u 23 sata po hrvatskom vremenu.

TIJEK TRENINGA:

Za razliku od jučerašnjeg treninga, vremenski uvjeti su se smilovali te su svi vozači odlučili odmah izaći i iskoristiti povoljne uvjete.

Po prvi puta ovog trkaćeg vikenda, ne pada kiša te je momčadima ovo jedina prilika za skupljanje informacija o ponašanju bolida i guma u suhim uvjetima.

Nakon 20-ak minuta treninga Ferrarijevi vozači su vodeći, na čelu s Raikkonenom. Oba vremena ostvarena su na ultra mekanim gumama: Raikkonen 1:35.514 i Vettel 1:35.553.

Ipak, čini se da je većina vozača na long run-u, što je i logično budući da im je ovo jedina prilika za testiranje u suhim uvjetima.

Nesvakidašnji incident dogodio se Brendonu Hartleyju, kada je s njegovog Toro Rossa otpala traka s halo zaštite.

Ostalo je nešto manje od 20 minuta do kraja trećeg treninga i vozači stavljaju ultra mekane gume te se spremaju na brze krugove.

Vettel je zasjeo na čelo poretka, iza njega smjestio se Raikkonen, te Mercedesov i Red Bullov dvojac.

U zadnjim minutama treninga, Hartley se nakratko izvrtio, no bez težih posljedica.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Ma moram još prokomentirat ovu naslovnu sliku. Kakav prekrasan bolid..linije bolida, boje, kontrast crvene boje sa crnim gumama i zelenom oznakom..prekrasno.. Može li što ljepše?

west 44

Uuu jebem ti,krenulo ga!!!

Desmosedici

Ne rugaj se, nego radije pogledaj gdje su tvoji bivši, Alonso i Vandoorne. Hahaha!

west 44

Kod mene su bivše ,ne znam možda su kod tebe bivši!!!

modesto

ma mislim da ce lewis osvojit naslov u texasu mercedesu nece jedino odgovarat brazil,,,m sezona je bila interesantna do njemačke nakon vn njemačke adio

Desmosedici

Izgleda da će Ferrariju morat ugradit i treći senzor. Hahahaha!

zeljac

Kako vrijeme prolazi sve mi se više čini da je Red bull napravio jako riskantan potez odbacujući Renault uzevši Hondu koja je nit pozdana niti brza. Red bull zaostaje za Ferrarijem podnošljivu sekundu dok Torro Rosso zaostaje pune dvije. Sekunda u F1 je čitava vječnost. A da ne govorim o tome da je Honda već na 7 pogonskoj jedinici.

Desmosedici

Već sam nekoliko puta to komentirao, Red Bull igra poker pa što ispadne. Može postići pun pogodak i imati pobjedničku PU sa statusom kao da su tvornička momčad ili doživjeti debakl što bi vjerojatno značilo odlazak Red bulla iz F1, zapravo prodaju obje momčadi.

zeljac

Izgleda da idu na sve ili ništa.

johhan peacedohan

Pa nije baš realna ta usporedba, RB je u top 3 a crvena telad su donja klasa sredine poretka, to govorim i zbog dizajna same šasije, pa bi trebalo gledati zaostatak, tako da bi trebalo gledati koliko juniorski junci zaostaju za Haasom i FI a to nije toliko strašno. Strašno je to što je Brendon toliko lošiji od Gaslya u utrkama i kvalifikacijama.

Related Posts