Grosjean treba zadržati dobru formu za ostanak u Haasu

Gunther Steiner je izjavio da Romain Grosjean mora završiti sezonu u dobroj formi ako želi ostati za volanom Haasa. Francuz je imao loš ulazak u sezonu i svoje prve bodove je upisao tek na Velikoj Nagradi Austrije i tada je njegova budućnost u Haasu bila pod upitnikom.

Međutim, Grosjeanova dobra forma i nekoliko odličnih rezultata u zadnjih par utrka su lansirali Haas na peto mjesto u poretku konstruktora i na deset bodova zaostatka od četvrtoplasiranog Renaulta.

Grosjean je na Velikoj Nagradi Italije završio na šestom mjestu. Međutim, nedugo nakon utrke je vozač Haasa bio diskvalificiran od strane sudaca.

“Dobre utrke su nešto što je za Romaina rutina. On je vrhunski vozač, samo mu ove sezone forma previše oscilira. Radi se o održavanju dobre forme i konstantnih rezultata. Trenutno mu ide jako dobro u tome,” izjavio je šef Haasa.

Grosjean je priznao da mu je trebalo malo odmora u sredini sezone i da mu je palo samopouzdanje zbog lošeg ulaska u sezonu.

“Krenuo sam shvaćati neke stvari i mislim da sam došao na razinu na kojoj sam trebao biti još na početku sezone. Zadovoljan sam sa sobom u ovom trenutku i veselim se utrkivanju,” rekao je Francuz.

Grosjean je također rekao da on snosi krivicu za loše rezultate u prvoj polovici sezone, a ne bolid ili postavke.

“Bilo je više do mene. Učinio sam nekoliko pogrešaka koje nisam trebao.”

“Mučio sam se i sa set-upom, što mi je poljuljalo samopouzdanje. Pogreška u Bakuu je također bila bolna.”

“Bila je ista priča kao 2012., nisam se namjerno zabijao u ljude, ali to se događalo. Jednostavno se radilo o meni i mojoj slaboj procjeni situacije kada za to imate dvije desetinke,” završio je Grosjean.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George

Ako žele konstantu i vrhunske performanse ,te redovno skupljanje bodova, Grožnjan OUT, Ocon IN !

Pratiteljcro

Znaci jedva je sposoban da vozi bolid f1 a vozaci kao Pascal i Vergne trunu tko zna gdje.

Related Posts