Lauda: Ferrarijeve greške su nepoštene i nimalo smiješne

Sudari između vozača Mercedesa i Ferrarija u proteklih nekoliko utrka su “nepoštene” i “nimalo smiješne”, rekao je Niki Lauda.

Kimi Raikkonen je tijekom prvog kruga utrke za VN Velike Britanije udario u zadnji kraj Lewisa Hamiltona, koji je zbog toga pao na dno poretka. Slična situacija dogodila se i između Sebastiana Vettela i Valtterija Bottasa tijekom VN Francuske prije dva tjedna.

Mercedesov neizvršni direktor, Niki Lauda, u izjavi za Motorsport.com komentirao je današnju utrku.

“Nesreća je nepravedna jer je ovo već drugi put da nas Ferrari udara u prvom krugu utrke, i to nije smiješno,” jasan je bio trostruki svjetski prvak.

Vettel je kažnjen s 5 sekundi tijekom VN Francuske, dok je Raikkonen dobio kaznu od 10 sekundi u današnjoj utrci.

“Prije svega, bilo je pogrešno što su Vettelu dali kaznu od pet sekundi. Ako ništa, barem su sada Raikkonenu dali kaznu od deset sekundi. Suci su shvatili o čemu se ovdje radi.”

“Bez sudara, vjerujem da bi pobijedili u današnjoj utrci.”

Nakon što je momčad bila kritizirana zbog pogrešne taktike tijekom VN Austrije, Austrijanac smatra da su sada odradili odličan posao.

“Bila je to još jedna teška odluka. Valtteri je branio svoju poziciju sve dok je mogao, no odlaskom u box imao bi još više problema.”

“Na kraju, strategija se isplatila Lewisu, no ne i Bottasu,” zaključio je Lauda.

66 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RapptorTeam-BiH-F1

I onda je svizac zamotao cokoladu!.. Ma naravno 🙂 …

Desmosedici

Kad sve saberem izgleda da je ovaj sudar i kasnije safety car u dva navrata pomogao Mercedesu. Da je utrka bila mirna bez sudara i safety cara Ferrari bi osvojio 1-2 poziciju a Mercedes 3-4. To je ta istina. Znaju to i Niki i Totto, stoga su ovi spinovi da ssa sebe skinu odgovornost i pritisak u srcu Engleske.

George

Lauda izgorio, demencija prevladala.

avalon

“Bez sudara, vjerujem da bi pobijedili u današnjoj utrci.” samo ti vjeruj niki . ne trebaš bit lojalan timu koji ti je davno omogućija 2 ( od 3 ) titule ali ne trebaš ni pričat piz*arije . ti viruješ ? a na osnovu čega ? toga šta je LH na startu izgubija poziciju od seba i bottasa pa ste neposredno posli starta ( do sudara koji je kimi uzrokova i korektno prizna krivicu isto ka i seb u sudaru sa bottasom trku prije ) vozili na P 2 i P 3 umisto na P 1 i P 3 ? ili… Read more »

FerrariHR

Nadmašio si sam sebe.

west 44

Wikiboy ta sranja si smišljo do 3 i 18 ujutro!

147 kt

Senninho ajde lijepo te molim prekinemo ovo prepucavanje jel to nikud ne vodi. Zagorcavamo zivot jedni drugima bezveze. A zbog čega. Zbog ekipa za koje navijamo. Ja planem jel sam tvrdi navijaci Ferrearia. Zakopajmo tu sjekiru jel nema vise smisla. Ja se opet po neznam koji put ispricavam javno zbog svojih rijeci. Mislim da bi svi trebali malo oladit i stat na loptu.

147 kt

Vrijedamo se tu bezveze. Padaju teske rijeci upucene jedni drugima i ovo stvarno vise nema veze nit sa formulom nit s navijanjem. Lijepo pozivam i molim sve da se ohladimo i oprostimo ono sto je upuceno jel stvarno treba imat zeludac to citat.

Senninho

Nisam počeo samo sam se uključio a moraš se prilagoditi situaciji tako da kad bude normalna komunikacija s vaše strane bit će i sa moje, jer ja nisam napisao prvi komentar i počeo sa ovim a tebi je ovo danas prvi pravi komentar!

cooper

ti si ko neki nidža…

Senninho

Kaj nidža

George

NinDŽA 😀

147 kt

Mislim ponašamo se da nekazem ko slinavi balavci. Svatko je u nekim svojim godinama. Ja sam evo blizu 50. I moj način komunikacije sa vama je takav da nekad kad ti dode nest da napises to napravis na brzinu i bez puno razmišljanja. Stvarno mi nije namjera nikog tu vrijedat. Nit sam nacionalista nit rasista a nisam tak ni odgojen a covjek s vremenom zbog ovog svega pokupi kojekakve lose navike i onda to ispolji eto kak. Tak sto se tu prepucava s ljudima koje ni ne nepozna osobno. A pogotovo nisam neki tip koji bi vrijedao ljude da je… Read more »

F12013

”I don’t feel like Sebastian needs criticising, he is a four-time world champion and has won more than most. Everyone jumps at one single fault from any of us.”

Lewisova izjava u Fra nakon incidenta s Botassom i Sebom.

F12013

Hahahahahahaha

mcstrela

F1 je muski sport,nema mesta za plakanje…jel tako Kimi?

147 kt

Cooper cujes ti ovo. Mala edukacija u vezi Ferraria. Od osnutka do dolaska Nikia u Ferrari proslo je 25 god i dode Niko i kaze Enzu bolid je sranje. U sta su oni potrosili tih 25 god.

Senninho

Tebi triba po posebnom programu pa nije bolid bio sranje 25 godina nego u to vrime!

cooper

Triba ovo, triba ono… ti isto pokvarena ploča ko MilkaKa…

Senninho

Tebi triba pameti ali teško imaš to šta imaš!

cooper

Ne “triba” pameti. Jedan takav ko ti pametnom dosta;P

Senninho

Kaj

cooper

Ma nemam ja pojma da nije ovog malog nepismenog, ne bi znao kaj se dešava, srećom utrka za utrkom pa ne stigne bijes skupiti…kad bude veci raznak izmedju utrka nahebali smo kad stigne sve “izanalizirati”

147 kt

Cooper i to lekcije dijele Nijemci moralna vertikala ovog društva koji varaju ljude sirom svijeta i lazu godinama sa namještanjem rezultata eko testova. Vrse ispitivanja na životinjama i ljudima i prave se glupi. Kao nitko nista nezna i nije vidio i čuo. Sljam ljudski onaj najtezi. Al polako zamjenjuju svoje udobne direktorske fotelje sa prugastim odijelima. Nece vise biti fine papice u restoranima nego ono sto dobijes u kantini na tacni. I ti Uber alles sad pljuju po Ferrariu da laze i vara. Pa dokle vise.

Senninho

Kaj si rekel!

cooper

Jos analiziras, lagano Bratoljuba Klaica u ruke i po abecedi…nikad nije kasno…

Senninho

Srića vikend je završia pa se vračaš u instituciju!

cooper

“Srića”

cooper

Sreća da je vikend završio, pa se vraćaš u instituciju.

Jel vidiš greške, još ćemo te naučiti čitati i pisati… “srićo”

Senninho

Kaj

Mike-ferrari

Isuse pa ti nekuzis razliku izmedju č i ć
Ili si od onih tvrdo -meko
Nepostoji tako što

Senninho

Reci lega kaj te muči

cooper

Aj pročitaj ovo ponovo
“Reci lega kaj te muči”

Senninho

Kaj

CuoreSportivo

Ajd dobro je Lauda, sreća pa ste uopće do cilja došli s tim prosječnim bolidom… Ništa, morat će kuplung promijenit da Hamilton starta kak spada da ga Ferrari ne podere opet kao peder Playboy….

sladjan87

Dickhead!!

sladjan87

Da li bi ga Kimi udario da je startovao kako valja ? Imao je pole . Kraj , mozete kmecati koliko hocete .

147 kt

Taj penzioner je p.r. pa daje takve srcedrapajuce izjave. Kad gube Ferrari i CIA su krivi.

Mike-ferrari

Sram te bilo
Skim si uzeo sve sto si uzeo
Sram te bilo Niki
Lopine i provokatori namjestaju prvenstvo neka
Nek smo vas satrali
Jos 2 kruga i ni 2 i 4 mjesto nebi imali

147 kt

Cekaj jel nije Niki vozio za srebrne strijele 70 i 80 tih. A da. Nije ih bilo.

Senninho

Tako govoriti o čoviku koji vam je donio 2 naslova i koji dobro zna kako Ferrari funkcionira ne govori on da trkelja ko ti i ekipa!

147 kt

Da 2 naslova. Da nije bilo Ferraria koji mu je omogućio taj bolid nebi ih tad ni osvojio. I da Red Bull nije Sebu omogućio bolid ni on nebi osvojio naslove. Sto Seb nije osvojio naslov dok je bio u Toro Rossu. Govoris o prljavom vesu Ferraria. Daj me molim te posjeti jel bilo toliko unutar ekipne nervoze u Ferrariu koliko je bilo u Mercedesu za vrijeme Luje i Nice. Zaboravljaš naguravanja izmedu njih 2. I to kroz cijelu sezonu. Pogotovo 2016 kad je Nico pred kraj osigurao naslov. A Laudine izjave o Ferrariu necu komentirat jel kao sto si… Read more »

Senninho

Je li ti znaš išta dalje od svog nosa pa čovječe Ferrari je bio u rasulu kad je doša, on je najzaslužniji za razvoj bolida i u lice je reka starom Enzu da je bolid sranje kad ga je prvi put testira za što je tribalo imati muda a ti trkeljaj ko i obično!

cooper

ti nisi čuo za Clay Ragazzonija vidim:(

Senninho

Jadno ja ih moram učiti povijesti tima za koji toliko slipo navijaju a majko mila i primozak šta je Clay osvojio nabroji mi, pa otkad je Lauda doša kreće napredak s bolidom Clay je bio 1 vozač međutim kad je Enzo vidio da feedback koji im Lauda daje s testiranja dovodi do toga da je bolid puno brži i konkurentniji stavlja Laudu za br.1 vozača znaš kako oni to rade. Triba li još šta pojasniti vama dvojici klauna A je to!

cooper

Sve znas a naucio hrvatski nisi ni čitat ni pisat….

Senninho

Kaj

cooper

INTELEKTUALAC, fale ti slova….

Mike-ferrari

Da funkcionira tako da je prijavio sudcima poslije izgubljene utrke kako mclaren krsi pravilnik jer ima 1cm siri bolid
U ono vrijeme to uopce nije imalo veze ni priblizno kao danas
Ali im je svejedno zagorcao zivot
Toliko o njegovom zna sto prica
Zna jer sam razmislja na taj nacin
On je Lewisa savjetovao da Rosberga u abu dabiu stopa i gura prema ostalima kako bi izgubio poziciju i hamilton uzeo naslov
Znaci steta svojoj momcadi gubitak pozicije na gridu i u konacnici love za bodove
Samo da mali uzme naslov kojeg je Nico zasluzio i na kraju i osvojio

alfa707

Mogu oni pričat što hoće il u nekim slučajevima(kimi)ono što moraju reć ali ono je bio KLASIČNI TRKAČI INCIDENT!!! Budimo realni ,koliko puta se tako nešto dogodilo luisu (koliko je puta on udario tako druge jer nije htjeo popustiti) pa niko nije kažnjen ali ovo je ipak v.n.britanije!!! Sad još i briju o teoriji zavjere,što je iduće da zemlja nije okrugla nego da je ravna ploča !!! Umjesto da slave luisa što je sa zadnjeg mjesta osvojio drugo,ostvario je nevjerojatan poduhvat i također umjesto da budu veliki i kad gube oni se ovako srozaju! Da ne pominjem luisovo ponašanje pa… Read more »

Desmosedici

Ovo je primjer kako se pokušava zloupotrebit moć i veliko ime da se napravi pritisak na FIA. Ferrari sad mora imati širom otvorene oči i uši i pazit dobro da se negdje ne oklizne na bananu ili klip pod nogama. Ništa novo u pokvarenom svijetu. Da, da, sad to nije pošteno i nije smiješno? A cijelu prošlu sezonu i početak ove je bilo pošteno i smiješno kad bi Max udarao u Ferrarije i to bez ikakve kazne? Gdje su tada bili ti moralni i odgovorni ljudi u F1 i FIA-i?

alfa707

Ako sam dobro razumio upravo o tome se radi? Sad priče o teoriji zavjere, da je kimi namjerno udario mercedes! Pa i da je i da je to tako uradio da hamiltona ne izbaci iz utrke nego da ga pošalje na kraj poretka pa to bi značilo da je kimi vozač kakav se više nikad rodit neće,a nit je bio rođen,da je prorok! Kako bi volio da je to istina Drugo max od 10 sudara ili incidenata što je napravio 9 je bilo sa ferrarijem! Da je max bio na kimijevom mjestu ne da ne bi bilo kazne nego nr… Read more »

Panzer

Od onog đžubreta prepredenog Marchionnea svašta je za očekivati, tu on i svoju guzicu spašava jer i njemu bi moglo visit ako ne bude rezultata tako da su gospoda spremna na sve.

MS791

ei panzerčiću puknut ćeš od jada i boli što vas je vettel satrao u dvorištu vašeg ljubimca. Smiri se, popij nešto za smirenje i nemoj plakati, uzmi negdje doma poster od hamiltona gdje slavi pobjedu i sve će biti dobro kad to pogledaš

west 44

Mizerno njesra 791 vidim opet si počeo dugo te nije bilo!!!

MS791

Pa moram pomoći ferrarijevcima u obrani crvenog tima od vas provokatora, a i ti si velik, kad ham pobijedi onda je to dan u uredu a kad je kao danas ili prije tjedan dana onda se povućeš u svoju rupicu i plačeš tamo, ajde bit će sve u redu

west 44

Samo ti pomaži još više ćeš im srozat prosjek kvocijenta inteligencije!!!

MS791

Već sam rekao tvom kompiću seninju vi ste se srozali do razine di je nemoguće doći, tu vas nikad nemože nitko nadmašiti, ali ajde reko sam ovom panzeru pa i tebi uzmi neki poster od hamiltona(imaš ih sigurno na stotine) i stavi pod jastuk noćas i sve bude dobro

west 44

Plitak si ko potok!!!

MS791

Kaže osoba koja citira Zdravka Mamića. Pametnom dosta

cooper

plačem:) pravac zahod…

mika.KA

gospodin!

MS791

bome je, stari je za penziju, ali mora neko i u mercedesu biti zadužen za glupe izjave, ovdje si to ti i ekipica

Senninho

Vidi Sokrata ajde neka si se rekarnira! Jedna pametna za drugom!

cooper

ti si intelektualac par exelance….

MS791

Sad sam i sokrat – pa daj se odluči više što ću bit, odakle vadiš te nazive

Related Posts