F1 razmatra Bahrain za zimsko predsezonsko testiranje

Momčadi Formule 1 razmatraju premještanje predsezonskog testiranja za 2019. godinu iz Barcelone u Bahrain.

Bahrain je korišten za predsezonska testiranja za sezone 2006.-2009. te ponovno u 2014. godini, no ta su testiranja uvijek bila popraćena s europskim.

Razlika ovog puta bi bila da će se, osim službenog predstavljanja i snimanja, sva testiranja odvijati na stazi u Shakiru.

Momčadi su oduvijek preferirale Europu za testiranja, zbog očiglednih logističkih i troškovnih razloga.

Međutim, iznimno hladno vrijeme i neprikladna nova podloga staze u Barceloni, ove je godine mnoge ostavila nezadovoljnima.

Uz to, Pirelli se morao prebaciti na tanji sloj za VN Španjolske kako bi spriječio blistering guma koje se događalo za vrijeme testiranja. To bi moglo stvarati probleme na idućim predsezonskim testiranjima.

Značajno je i to da je Liberty otvoren za pokrivanje dijela troškova prijevoza, a upravo je to prevagnulo na stranu Shakira, gdje su dobro vrijeme i velika kilometraža zagarantirani.

Negativna strana je dodatno vremena koje je potrebno da se sva logistika, ljudi i dijelovi prebace tamo i natrag.

Također, F1 vidi Bahrain kao potencijalno medijski prijateljsko okruženje za početi sezonu. Momčadi, u tom slučaju, ne bi skrivale bolide unutar zatvorenih vrata garaža, što je uobičajeno ponašanje izvan trkaćih vikenda.

Prvo testiranje je planirano osam dana ranije nego ove godine, budući da je i sezona u Melbourneu počela ranije.

Testiranje će se odvijati između 18. i 21. veljače te 26. veljače i 1. ožujka, s četiri dana odmora između.

Kao što je to i ranije najavljivano, predviđa se ukidanje unutarsezonskog testa u Mađarskoj od sljedeće sezone ali ništa još nije potvrđeno.

Related Posts