Hamilton: Mogu biti još brži

Na kvalifikacijama u Francuskoj, Lewis Hamilton osvojio je svoj 75. pole position u svojoj karijeri. Iako je bio najbrži, tvrdi da je imao još mjesta za brže vrijeme u zadnjem krugu.

Britanac je dominirao sve tri sesije kvalifikacija čime zahvaljuje novim nadogradnjama Mercedesa. Nadogradnje su kasnile zbog dodatnih dorada ali čekanje im se isplatilo jer će njihovi vozači na utrci startati s prvog reda što do sada nije bio tako čest prizor.

“Poprilično sam sretan zbog rezultata, uvijek težim savršenstvu ali sam mogao biti još brži. Imam još toga za poboljšati.”

“Bio sam sporiji tri desetinke u prva dva sektora, ali na sreću bio sam brži u zadnjem sektoru pa sam to nadoknadio. Volim voditi tako da sam sretan što sam opet na poleu.”

Hamiltonov zadnji pole position je bio u Španjolskoj gdje je i zadnji puta pobijedio.

Ove sezona, staza Paul Ricard prvi puta se vraća u kalendar Formule 1 nakon 28 godina. Mnogi kritiziraju izgled staze ali Hamilton se ne slaže s kritikama.

“Što ju više vozim, to više uživam u njoj. Ovo mjesto je jedno od najljepših na svijetu i vidim da imamo puno obožavatelja ovdje. Nadam se da će sutra biti dobro vrijeme.”

Mercedes i Red Bull postavili su svoje najbrže vrijeme na super soft gumama, dok je Ferrari ostao na ultra soft gumama. Prognozira se da će Ferrari imati brzi start ako zadrži te komponente ali da će i nastaviti brzim tempom sve dok je staza suha.

“Ferrari će startati s ultra soft komponentama, mi smo na super soft tako da će to biti zanimljivo. Svi smo napravili dobar posao, ali sutra će biti napeto. Držat ću glavu dolje i pokušat ću kapitalizirati sav trud koji ću uložit u vožnju,” dodao je Hamilton.

Related Posts